Topacteur STEFAAN DEGAND debuteert als operazanger in ‘MACHO’

België is vanaf 1 mei 2019 een Vlaamse én komische opera rijker met de ongekende baritonstem van topacteur Stefaan Degand.

‘MACHO’ is de eerste kameropera van gelauwerd componist Robert Groslot, die na 120 werken voor ensembles en orkest het plan had een Vlaamse opera met veel humor te schrijven, een muzikale komedie met nieuwe klassieke muziek. In samenwerking met theatermaker Thomas Janssens en creatief producent Ralph Broos werd het een romantische, zwarte komedie.  We volgen een periode uit het leven van een pril koppel: Kitty en Klaus. Ze zijn op zoek naar de ware liefde. Het verhaal schetst de communicatieproblemen tussen man en vrouw. 

“Opera: wanneer tenor en sopraan de liefde willen bedrijven, maar door een bariton worden belet”

Stefaan Degand staat naast straf operagezelschap. Lyrische sopraan Liesbeth Devos en romantische tenor Stefan Cifolelli laten zich niet onbetuigd tegen het baritongeweld van Degand en het virtuose 7-koppig ensemble. Weinigen weten dat Degand in zijn jonge jaren een opera opleiding startte aan het conservatorium en dus een aardig stukje kan zingen.  Als fervent liefhebber van klassieke muziek is dit voor Stefaan een mooie nieuwe uitdaging waar hij zijn “stembanden” in kan zetten.

‘MACHO’ is een hedendaagse kameropera. De nieuwe muziek van Groslot neemt je mee in zijn verrassende muzikale wereld van virtuositeit, verfijnde tonaliteit en ritmisch avontuur. Het libretto spreekt de taal van echte mensen. De hele voorstelling is een ironische knipoog naar ons romantisch beeld van de liefde, maar waar ware liefde een werkwoord is.

VERHAAL
Kitty en Klaus zijn twee heel verschillende mensen. Ze geloven in romantische liefde maar hun zoektocht gaat niet over rozen. Kitty stapt gulzig door het leven. Zij is een sprankelende, levenslustige vrouw en wil de liefde elke dag savoureren. Klaus is een verlegen introvert die zijn dagen slijt in zijn beddenwinkel ‘Droomland’. Hij is een trouwe, grijze muis die wegdroomt van romantische liefde. Als ze mekaar ontmoeten, gebeurt er iets: opposites attract. Ze starten een relatie, maar die gaat al snel bergaf. De andere karakters geven naar hartenlust commentaar en adviezen aan het koppel. Er lopen aardig wat macho’s rond in de wereld van Kitty en Klaus, maar die snappen ook niets meer van de liefde… 

DEEP BRIDGE, EEN GEVARIEERD PRODUCTIEHUIS 
Het DNA van Deep Bridge zit vol avontuur. Het eigenzinnige productiehuis wil een verscheidenheid aan verhalen brengen: musical, muziektheater, concert of opera? Kan allemaal. Deep Bridge had altijd een kriebel om met klassieke muziek te werken, zij zijn ook producent van openluchtfestival ‘Klassiek in het Park’.

HORTA, ART NOUVEAU ZAAL
Een aparte voorstelling heeft ook een aparte locatie nodig. Er werd gekozen voor de Art Nouveau Zaal van Horta in het hart van het theaterdistrict in Antwerpen. De prachtige zaal gebruikte de ijzeren spanten van het vroegere “Volkshuis” in Brussel van iconisch architect Viktor Horta. Een sfeervolle en monumentale setting voor het verhaal.

MACHO’ is een productie van Deep Bridge met ondersteuning van de Belgische Tax Shelter.

Tickets via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.com

VIP Seats 75€ – Cat A Seats 64€ – Cat B Seats 58€ – Cat C Seats 46€
Opgelet: Slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar!
Zaal Horta, Antwerpen