Vlaamse musicalcreatie GOODBYE NORMA JEANE op tournee in Nederland

Op 10 februari 2020 gaat in de Goudse Schouwburg (Gouda, NL) de Nederlandse versie van “Goodbye, Norma Jeane” in première, met in de hoofdrollen Brigitte Heitzer, Ellen Pieters en Soy Kroon. Het is vrij uniek dat een van oorsprong Vlaamse musical in Nederland te zien zal zijn. De oorspronkelijke versie van deze musical, gecreëerd door Judas TheaterProducties, ging in februari 2017 met veel succes in première het Fakkeltheater te Antwerpen. Na de speelreeks in Antwerpen volgde in 2018 een Vlaamse tournee en nu dus een Nederlandse versie. “Goodbye, Norma Jeane” vertelt het verhaal over de laatste nacht uit het leven van filmicoon Marilyn Monroe. Regisseur Martin Michel, scenarist én producent Allard Blom en componist Sam Verhoeven reviseerden de musical. Zo werden er maar liefst 4 nieuwe liedjes geschreven, een nieuw decor- en kostuumontwerp werden voorzien door Joris van Veldhoven en Arno Bremers en de acteurs zullen begeleid worden door een driekoppig combo, onder leiding van muzikaal leider en arrangeur Frans van Heemskerk.

De Vlaamse fans van “Goodbye, Norma Jeane” kunnen zich in de handen wrijven, want de musical speelt dicht bij de Vlaamse grens in Tilburg (14 april 2020), Breda (19 april 2020) en Etten-Leur (25 april 2020).

Het verhaal

Het is 1984. Henri Mortensen, een gretige jonge journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Info

Goodbye, Norma Jeane – De laatste nacht van Marilyn Monroe zal op maandag 10 februari 2020 om 20:00 uur in première gaan in de Goudse Schouwburg in Gouda. Voor meer informatie, de speellijst en kaarten kijkt u op: https://www.marilynmusical.nl

CREDITS:
Producenten: Allard Blom & Christian Seijkens – De Theater BV
Regie: Martin Michel
Scenario – teksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Arrangementen: Frans van Heemskerk

Cast:
Brigitte Heitzer
Ellen Pieters
Soy Kroon