WARRE BORGMANS kruipt in de huid van ‘Ebenezer Scrooge’

Vanaf 9 december presenteert Music Hall in Antwerpen en Gent de prestigieuze familievoorstelling ‘Scrooge, de Musical’. Met als vrekkige ‘Ebenezer Scrooge’ de onnavolgbare Warre Borgmans, die hiermee zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft, en een creatief dreamteam bestaande uit Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario en liedteksten), Dirk Brossé (componist) en choreograaf Vanni Viscusi, zijn de verwachtingen terecht hooggespannen. ‘Scrooge, de Musical’ wordt een grootse, kwalitatief hoogstaande productie, met een live orkest en een 49-koppige cast (26 volwassenen, 23 kinderen).

‘Scrooge’ of ‘A Christmas Carol’ is een van de mooiste en bekendste vertellingen ooit. 175 jaar na de publicatiedatum spreekt het verhaal de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls nieuwe familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief droomteam. Het gouden duo Frank Van Laecke en Allard Blom schrijft het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van o.a. ‘Tanz der Vampire’, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen zijn bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van o.m. ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Info & tickets: www.musichall.be