Wereldpremière THE RACER in drive-instijl op De Muur van Geraardsbergen

Afgelopen maandag werd De Muur van Geraardsbergen even in het geel gestoken om de wereldpremière van The Racer te huisvesten. Een iconisch wielermonument dat extra in de spotlight wordt gezet met een heuse drive-in première in de schaduw van de Oudenbergkapel. 

Om de première conform de coronamaatregelen te laten doorgaan, werd gekozen om het evenement in drive-instijl te organiseren, gele loper (voor de gelegenheid) incluis. Zoals het een echte première betaamt, werd de film voorgesteld in het bijzijn van de Belgische cast – Louis Talpe, Matteo Simoni, Ward Kerremans – en natuurlijk ook de Britse regisseur Kieron J. Walsh. 

Synopsis
Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

Caviar is de Belgische coproducent van de film, die mee ondersteund wordt door Screen Flanders. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film op woensdag 9 september 2020 in de Vlaamse en Brusselse zalen.