Zuiderkroon wordt STUDIO ZUID

“State of the art en met internationale allure”, dat moest en zou de vernieuwde Zuiderkroon worden tegen de start van het cultuurseizoen 2020-2021, zo kondigde uitbater van de eventlocatie Music Hall begin februari 2020 aan. Toen kwam corona, wat niet alleen zorgde voor uitstel van de plannen, maar ook voor een ingrijpende wijziging ervan.

Er zal nog steeds ingezet worden op het beste van het beste wat audiovisuele apparatuur betreft, comfort en een uitzonderlijke 360°-beleving voor de bezoekers, maar daarnaast wordt er ook speciale aandacht besteed aan het gezondheidsaspect. Zo werd er tijdens de lockdownperiode reeds succesvol een gloednieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd en zal de invulling van de zaal volgens horecasetting gebeuren, waardoor social distancing gegarandeerd wordt. De Zuiderkroon, die meteen ook een naamsverandering ondergaat en omgedoopt wordt tot Studio Zuid, wordt aldus een permanent virusveilige eventlocatie.

Music Hall gelooft rotsvast in dit concept en zet dan ook vol in op dinnershows in de nieuwe eventtempel. Zo kan u in september 2021 gaan genieten van ‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’ en mag u zich in december 2021 verheugen op de eerste kersteditie van ‘Best Of Musicals’.In februari 2022 wordt het zeer bewogen leven van schilder, spion, ondernemer en gastronoom Peter Paul Rubens, in de stijl van de ‘Da Vinci Code’, op verrassende wijze in klank en beeld uit de doeken gedaan. Wie kraakt de PP Rubens Code? In mei 2022 kan u zich dan weer laten meevoeren aan de hand van de betreurde grande dame Judy Garland naar de ‘End of the Rainbow’. Renée Zellweger won op9 februari 2020 nog de Oscar voor ‘Beste actrice’ voor haar vertolking van het Hollywood-icoon in de gelauwerde filmversie ‘Judy’ en kan op 31 januari 2021 helemaal in de voetsporen treden van Judy Garland, moest ze de Emmy voor ‘Best Traditional Pop Vocal Album’ binnenhalen voor het bijhorende album…maar wie wordt de Vlaamse Judy?

Gerenommeerde chefs zorgen met een overheerlijk dinner voor het extra sausje bij deze prachtige producties en maken er voor de bezoekers telkens een 5 sterren-beleving van. Met binnenkort ook de opening van de grote ondergrondse parking, letterlijk recht voor de deur op het volledig heraangelegde en vlot bereikbare Antwerpse Zuid, heeft Studio Zuid ook wat dat betreft nog een stevige troef in de mouw zitten. 

“Corona heeft niet alleen een directe impact gehad op het dagelijks leven van de mensen en zeker ook op onze sector, het verplichtte er ons ook toe om toekomstgericht na te denken over de beleving die ons publiek van ons verwacht”, zo zegt Geert Allaert, CEO van Music Hall. 

“Waar die verwachtingen voorheen vooral rond comfort en veiligheid lagen, is er nu ook gezondheid bijgekomen als zeer belangrijk aspect. We hebben er met Music Hall de voorbije maanden bewust voor gekozen om niet nodeloos te communiceren, maar af te wachten en vooral te kijken naar de ontwikkelingen rond het virus en de maatregelen die er werden genomen ter preventie, en tegen de verspreiding ervan. Daaruit hebben we geleerd en getracht een mooi concept te destilleren voor de toekomst, een toekomst waarin entertainment zeker z’n plaats heeft.

De plannen met de Zuiderkroon, die we meteen ook zullen omdopen tot Studio Zuid, werden in dat opzicht ook wat hertekend. We gaan uiteraard nog steeds voor optimaal comfort en het beste licht en geluid. Table mapping, 3D Immersive Sound, LED walls, animatie…de bezoekers krijgen de ultieme 360°-beleving, maar er wordt ook speciale focus gelegd op het aspect gezondheid. We installeerden al een gloednieuw ventilatiesysteem in gans het gebouw en nemen de nodige maatregelen om social distancing in de mate van het mogelijke te garanderen. Meest ingrijpende maatregel wat dat betreft, is dat we de speelzaal structureel zullen indelen volgens horecasetting. Niet de traditionele, aansluitende rijen met stoelen, maar aparte tafels en comfortabele zetels met de nodige afstand tussen. Studio Zuid wordt dus een permanent virusveilige eventlocactie en de enige echte dinnershow-zaal in Vlaanderen. 

Ook onze programmatie wordt in die optiek aangepast en op maat van Studio Zuid gemaakt. Zo presenteren we fantastische dinnershows van ‘The Bodyguard’ in september 2021, staat ‘Best of Musicals – Christmas’ in december op het menu, serveren we in februari 2022 een fabelachtige hommage aan Peter Paul Rubens, gecombineerd met ‘living paintings’ geheel in Caravaggio-stijl, en hebben we voor mei 2022 ook al het recept klaar voor een meeslepende voorstelling rond Judy Garland. De heerlijke dinners voorzien door gerenommeerde chefs, zorgen ervoor dat uw avondje Studio Zuid een zintuiglijke totaalbeleving wordt. 
Bovendien is Studio Zuid makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, ligt het vlakbij meerdere op- en afritten van de autostrade en is er voor wie zonder stress wil parkeren ook nog de grote ondergrondse parking op het heraangelegde Antwerpse Zuid, recht voor de deur van Studio Zuid. U hoort het, aan troeven geen gebrek bij deze exceptionele eventlocatie”, besluit een gedreven Geert Allaert.

Tickets & info: www.musichall.be