Aftellen naar opening PROXIMUS POP-UP ARENA in Middelkerke

Sinds maandag krijgt de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke ook op het terrein concreet vorm. Met 2 grote kranen werd een tent van 60 op 60 meter en 19 meter hoog opgetakeld. De werkzaamheden zorgden voor een indrukwekkend schouwspel. Meteen is ook de eerste fase van de opbouw met succes afgerond. Dankzij het tempo waaraan wordt gewerkt en de minutieuze planning opent de Proximus Pop-Up Arena zoals gepland de deuren op vrijdag 2 juli.

Dinsdag 15 juni kwam Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, zich vergewissen van de voortgang van de opbouw van Vlaanderens eerste pop-up arena ooit. Hij klonk zeer opgetogen over de komst van de Proximus Pop-Up Arena naar zijn gemeente. “Ik was razend enthousiast toen ik hoorde van de plannen voor een pop-up arena in Middelkerke. Ondertussen is dat al een jaar geleden. Er is in die tijd heel wat roet in het eten gegooid door corona. Maar ik ben absoluut Jan (Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group, nvdr) dankbaar dat hij zijn plan heeft doorgezet. Ondertussen zijn we zomer en is Antwerpen de parking en zijn wij de place to be”, zei hij met een knipoogje tijdens een ontmoeting met de pers aan de Proximus Pop-Up Arena in opbouw.

Cijfers die tot de verbeelding spreken

De totale oppervlakte van het festivalterrein – zonder parking – bedraagt 12.500 vierkante meter. De tent zelf heeft een oppervlakte van 3.600 vierkante meter. Het hoogste punt van de tent meet 19 meter. Om de tent op te takelen waren 2 kranen van elk 120 ton, 6 heftrucks en 3 hoogtewerkers nodig.

De tenteninfrastructuur wordt opgebouwd door een zestigkoppige crew. Er zijn ook 30 leveranciers betrokken bij het project. De backstage van de Proximus Pop-Up Arena telt 7 werkcontainers, 1 EHBO-container en 3 voorraadcontainers. Liefst 4 stroomgeneratoren leveren de energie voor de verlichting, ventilatie enzovoort. Het volledige terrein wordt omheind door 2 kilometer herashekken.

De Ipanema Beach Club net naast de arena heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante meter. Het zwembad van de zomerbar wordt gevuld met 27.000 liter water. Nog een aardig weetje is dat het scherm waarop EURO 2020 vanaf 2 juli zal worden getoond in de Proximus Pop-Up Arena 12 meter breed en 7 meter hoog.

Tot slot, nog een laatste getal. De Proximus Pop-Up Arena zou in meer normale omstandigheden zo’n 5.500 toeschouwers kunnen ontvangen. Om de gezondheid van bezoekers, medewerkers en artiesten te garanderen, wordt echter met een beperkte capaciteit gewerkt.

Alle informatie en updates zijn te vinden op www.proximuspopuparena.be.