Dit is de jury van de RED BULL ZEEPKISTENRACE 2022!

Rik Verheye, Olga Leyers, Laurins Dursin, Maxime Richard, Virginie Philippot en David Antoine nemen op zondag 4 september plaats aan de jurytafel van de meest hilarische race van het jaar. The place to be? Het Circuit de Spa-Francorchamps! En yes, toegang is helemaal gratis.

Op zondag 4 september keert de Red Bull Zeepkistenrace terug naar het Circuit de Spa-Francorchamps. That’s right, exact een week nadat Max Verstappen de iconische helling Raidillon omhoog vliegt tijdens de GP van België, duiken meer dan 50 teams die uitdagende 17% naar beneden in een knotsgekke zeepkist. Snelheid, design, performance… Alles is belangrijk. Daarom nemen nonkel Rik Verheye, Olga Leyers, Laurins Dursin, wereldkampioen kajak Maxime Richard, Virginie Philippot en radiopresentator David Antoine plaats aan de jurytafel. Of ze het eens zullen zijn, is natuurlijk een andere kwestie.

De laatste Belgische editie van de Red Bull Zeepkistenrace dateert al van 2017. 30.000 toeschouwers zakten toen af naar Kluisbergen voor een dag vol fun en spektakel. En Rik Verheye was toen ook al van de partij.Ook Olga Leyers, die tijdens de vorige editie samen met Rik in de jury zat, is opnieuw van de partij. De twee worden bijgestaan door Laurins Dursin, danser en vriend van Julie Vermeire. Die laatste is dit jaar trouwens host van het spektakel.

Ook meervoudig wereldkampioen kajak Maxime Richard, Virginie Philippot en radiopresentator David Antoine schuiven mee aan tafel. Waarop ze zullen letten? Creativiteit, performance én snelheid natuurlijk. “In 2017 was het echt lachen in Kluisbergen! Die teams gaan er helemaal voor. Gewoon zonder verpinken naar beneden. Ik heb zelf al in zo’n zeepkist gezeten, dus beschik nu over het juiste CV om deel uit te maken van de jury. Leuk gezelschap ook. Dat gaat wat geven op de afterparty! (lacht)” – Olga Leyers

“Ik kijk echt uit naar mijn eerste Red Bull Zeepkistenrace. Als danser ben ik vooral geïnteresseerd in de performance van elk team voordat ze het parcours naar beneden duiken. Al krijg je met een coole jump of hilarische crash van mij ook altijd extra punten!” – Laurins Dursin

Naast Julie Vermeire is ook Tom Waes dit jaar – traditiegetrouw – opnieuw host. Voor de vierde keer al. Ze worden vergezeld door Mario del Rio en Patrick Ridremont, die samen het Franstalige publiek komen entertainen.

Meer dan 800 enthousiaste teams stuurden dit jaar een ontwerp in voor de Red Bull Zeepkistenrace. De een nog gekker dan de ander. In de Indoor Karting in Waver kregen Rik Verheye en dj Kid Noize van Red Bull-atleten Nafi Thiam en Thierry Neuville de opdracht om daar 50 zeepkisten uit te selecteren. Hoe dat eraan toeging en welke teams ze kozen, ontdek je hier.

Info

Red Bull Zeepkistenrace

Gratis toegang

Zondag 4 september 2022 / deuren open om 11u, start om 13u

Circuit de Spa-Francorchamps

Hosts: Tom Waes, Julie Vermeire, Maria Del Rio en Patrick Ridremont

Jury: Rik Verheye, Olga Leyers, Laurins Dursin, Maxime Richard, David Antoine en Virginie Philippot

Meer info op www.redbull.be/zeepkistenrace