Expo BRICKS IN THE CITY komt naar Handelsbeurs Antwerpen

Wie niet weet wat gedaan komende kerstvakantie, rept zich beter naar de Antwerpse Handelsbeurs voor de unieke expo BRICKS IN THE CITY, met meer dan 80 LEGO creaties gemaakt door Dirk Denoyelle en Amazings. Dirk is kunstenaar en één van de slechts vijftig LEGO Certified Professionals ter wereld. Blikvanger van deze prachtige tentoonstelling is ongetwijfeld de vijf meter hoge, indrukwekkende en kleurrijke mozaïek gemaakt met LEGO stenen, geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij ‘De Aanbidding der wijzen’ van Rubens. Deze expo brengt kunst, humor en ontspanning voor jong en oud en dit vanaf de kerstvakantie tot en met eind februari volgend jaar!

Vanaf 19 december tot en met 28 februari volgend jaar steelt BRICKS IN THE CITY de harten van jong en oud met meer dan 80 creaties met LEGO stenen gemaakt door Dirk Denoyelle en Amazings. BRICKS IN THE CITY brengt unieke kunst naar het oudste beursgebouw ter wereld. Bezoekers aan deze expo krijgen de exclusieve gelegenheid om het volledig gerestaureerde monument – dat twintig jaar gesloten was voor het publiek- te bewonderen. Handelsbeurs Antwerpen werd gisteren bekroond tot beste vastgoedproject van 2020 tijdens de derde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector.

Rubens keert terug naar de Antwerpse Beurs
400 jaar geleden was Rubens – succesvol zakenman en kunstschilder- een regelmatige bezoeker van de Handelsbeurs. Vandaag is Rubens opnieuw te gast in de beurs! Laat je omverblazen door het vijf meter hoge beroemde Rubens-schilderij ‘De Aanbidding der Wijzen’, gemaakt in 500 werkuren met maar liefst 300.000 kleurrijke blokjes. In deze adembenemende expo vertoeft Rubens in het gezelschap van tal van andere grote meesters zoals Dali, Einstein of Steven Spielberg.

Ook het legendarische paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’, ontvreemd uit de Sint-Baafskathedraal te Gent, is eindelijk terecht en kan voortaan bewonderd worden hier in Antwerpen! Dirk Denoyelle en Amazings hebben het schilderij op ware grootte nagebouwd in LEGO stenen en hebben er ook een leuke twist aan toegevoegd met de iconische pose van scheidsrechter Pierluigi Collina. Dirk Denoyelle vertelt: “Voor mij is een werk pas geslaagd, als er een knipoog in zit. En in het geval van de Rechtvaardige rechters is het een grote!”

Filmsterren en striphelden op de rode loper
Naast wereldberoemde kunstenaars worden ook bekende Vlamingen, filmsterren, striphelden en royals op kunstzinnige of humoristische manier vereeuwigd in LEGO blokken. Zo ook Vlaams acteur Herman Verbruggen, vooral gekend om zijn jarenlange rol als Markske uit ‘F.C. De Kampioenen’. “Wat een eer, wat een eer, glundert Herman. “Dat ik een van het handvol bv’s mag zijn die in LEGO blokjes vereeuwigd is … Dat moet ik thuis gaan vertellen !”

De expo brengt ook speelse creaties met een knipoog, indrukwekkende bouwsels, impressies van Antwerpen en andere steden of bekende kunstwerken met een twist… BRICKS IN THE CITY is gegarandeerd plezier en ontspanning voor jong en oud. Speciaal voor de allerkleinsten omvat de tentoonstelling ook een Zoek de Dino speurtocht doorheen het parcours van de expo.

BRICKS IN THE CITY by night
Wie helemaal voor een unieke en sfeervolle beleving wil gaan, kan ook kiezen voor BRICKS IN THE CITY by night, waarbij de Antwerpse Handelsbeurs, het oudste beursgebouw ter wereld, magisch uitgelicht wordt op de tonen van muziek tijdens je bezoek aan de expo.
Zorg dat je er bij bent voor deze schitterende tentoonstelling en boek snel je tickets, want het aantal toegelaten bezoekers per tijdslot is beperkt omwille van Corona veiligheidsmaatregelen.

Info & tickets: www.handelsbeursantwerpen.be