HANDICAP INTERNATIONAL lanceert 14 wandelroutes voor het goede doel

Handicap International geeft de aftrap van de ‘We Move Together’-campagne die loopt van 19 mei tot en met eind juni. Tijdens deze periode zal de ngo 14 unieke wandelingen aanbieden in steden en natuurgebied in België in samenwerking met lokale partners. Met dit initiatief wil Handicap International meer aandacht vragen voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking. Bekende gezichten Sven Ornelis, Christophe Ramont en Gundi Cayet zetten zich samen in beweging voor het goede doel en stappen één van de wandelingen die je via deze website kan downloaden. Wie wil kan de Blauwe Veters, het symbool van de campagne, gratis bestellen.

We Move Together
Handicap International, de ngo die in 1997 de Nobelprijs ontving als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen landmijnen, lanceert de lentecampagne ‘We Move Together’. Om meer bewustwording te genereren rond het belang van revalidatiezorg ontwikkelde de ngo, samen met lokale partners, 14 wandelroutes doorheen België die vanaf 19 mei worden opengesteld voor het brede publiek. Met dit initiatief wil de organisatie meer aandacht schenken aan de lokale partners waar ze mee samenwerken en mensen samen in beweging zetten voor het goede doel. De wandelingen brengen je van het hoge noorden naar de hoogste toppen van ons land, van Antwerpse streetart naar één van onze beroemdste abdijen, van een Vlaamse kaasmakerij naar Hagelandse wijnranken.

Daarnaast kan je via de website de ‘Blauwe Veters’ gratis bestellen die Handicap International voor deze gelegenheid herlanceert. 20 jaar geleden stonden de Blauwe Veters symbool voor de de strijd van de organisatie tegen landmijen. Dit jaar wil de organisatie de Blauwe Veters opnieuw introduceren als symbool voor meer mobiliteit voor personen met een beperking.

“Bewegingsvrijheid is voor iedereen een fundamenteel recht. Helaas is dit in vele landen niet altijd vanzelfsprekend door het gebrek aan kwalitatieve revalidatiezorg voor mensen met een fysieke beperking. 250 miljoen mensen hebben nood aan revalidatiehulpmiddelen maar slechts één persoon op tien heeft hier toegang tot. Het is nochtans de sleutel tot autonomie en daar wil Handicap International deze personen in ondersteunen door duurzame projecten in verschillende landen te begeleiden. Met deze actie willen we maatschappelijke aandacht en collectieve samenwerking vragen voor het probleem. Samen solidariteit tonen, is een eerste stap in de goede richting”, aldus Erwin Telemans, directeur van Handicap International België.

Momenteel leidt de ngo 73 projecten rond revalidatiezorg in 39 landen en biedt het passende en kwalitatieve revalidatiezorg aan mensen met een fysieke beperking om hun levenskwaliteit te verbeteren. In veel landen bestaat onvoldoende aangepaste gezondheidszorg voor mensen met een fysieke beperking, terwijl 15% van de wereldbevolking – meer dan een miljard mensen – zichzelf geconfronteerd ziet met een bepaalde beperking.

Bekende gezichten bewegen mee
De ngo kan voor deze wandelcampagne rekenen op de steun van Joe-stem en fervent wandelaar Sven Ornelis die optreedt als ambassadeur. “Toen de vraag kwam of ik zin had om ambassadeur te worden voor de #WeMoveTogether-campagne van Handicap International twijfelde ik geen seconde. Ik ben ontzettend fier dat ik als kersverse ambassadeur kan helpen om de problemen van mensen met een fysieke beperking en de nood aan revalidatiezorg bespreekbaar te maken. Door mijn steentje bij te dragen en te bewegen voor het goede doel kan ik bovendien the best of both worlds combineren. Werken aan een betere en bewustere maatschappij en een fitte levensstijl door te wandelen, een activiteit die ik maar al te graag uitoefen.” aldus Sven Ornelis, ambassadeur van Handicap International. Samen met enkele andere gezichten zoals Christophe Ramont, Gundi Cayet en Bart De Roeck trekt hij op pad om Handicap International te steunen en zetten ze hun volgers in beweging via hun sociale mediakanalen.

#WeMoveTogether

Download de 14 wandelroutes en vraag gratis de Blauwe Veters aan op www.handicapinternational.be.