LIGHTS FOR LIVE wil eerste Sportpaleis in 2021 uitverkopen

Lights for Live wil het Sportpaleis uitverkopen. Op een virtuele manier weliswaar, want samenkomen om te genieten van muziek is voorlopig nog niet mogelijk. Hoe dan wel? Iedereen met een hart voor livemuziek kan voor twee euro een virtueel zitje kopen in het Sportpaleis. Op elk verkocht zitje in het Sportpaleis zal op 14 februari een lichtje branden. Alle lichtjes samen vormen uiteindelijk één grote sterke lichtbundel, een teken van solidariteit met de livemuzieksector want de opbrengst gaat integraal naar LIVE2020.

Het coronavirus houdt ons nu al bijna 11 maanden gegijzeld. De hoop is echter groot dat met de aangekondigde vaccins en sneltesten het tij snel gaat keren. Ook voor de livemuzieksector. Maar tot het zover is, blijft deze crisis voor duizenden artiesten, freelancers, roadies, tourmanagers, licht- en geluidstechnici een harde financiële noot om te kraken. Om hen te steunen lanceert Sportpaleis Group vandaag Lights for Live, ten voordele van het solidariteitsfonds LIVE2020.

“Ronduit sensationeel als we het Sportpaleis uitverkopen”
“We willen opnieuw een sterke boodschap van vertrouwen de wereld insturen”, verduidelijkt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Met de positieve berichtgeving rond de vaccins en adequate sneltesten zijn we ervan overtuigd dat ook onze sector snel kan heropstarten. Maar voor het zover is, steken we onze hand uit naar de collega’s die het financieel nog altijd moeilijk hebben. Met onze actie Lights for Live brengen we niet alleen symbolisch licht in deze donkere dagen, maar willen we ook geld inzamelen voor het solidariteitsfonds LIVE2020. Het zou ronduit sensationeel zijn, mocht het eerste ‘uitverkochte’ Sportpaleis van 2021 een zaal vol lichtgevende warmte opleveren ten gunste van de hardst getroffen medewerkers van een sector die tegen dan bijna een jaar tegen het canvas ligt.”

Ook artiesten springen mee op de kar van Lights for Live
‘Lights for Live’ vindt alvast ook gehoor bij heel wat artiesten uit diverse genres, onder meer Regi, Tourist LeMC, Gene Thomas, Absynthe Minded, Axelle Red, Meskerem Mees, Portland en Camille Dhont zullen de actie online mee ondersteunen.

“Acties als ‘Lights for Live’ zijn broodnodig om te vermijden dat de hele party- en concertsector kopje onder gaat door het coronavirus”, zegt Regi. “Het blijft voor veel mensen in de livemuzieksector – waaronder veel van mijn vrienden – knokken om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom krijgt ‘Lights for Live’ ook mijn volle steun. Ik heb het al een paar keer eerder gedaan, dus samen lukt het zeker om het Sportpaleis uit te verkopen.”

Ook Tourist LeMC ondersteunt de actie. “Ik moest niet lang nadenken om me bij deze actie aan te sluiten. Ik zie in mijn omgeving genoeg mensen die het al maanden zeer zwaar hebben. Ik sluit graag af met een quote van Mumford and Sons “give me hope in the darkness that I will see the light”. Voor mij een van de mooiste concerten die ik zag in het Sportpaleis. Hopelijk kunnen we met z’n allen weer snel genieten van livemuziek.”

Axelle Red was de eerste Belgische artiest om voor een vol Sportpaleis te spelen en draagt de actie ‘Lights for Live’ eveneens een warm hart toe. “Ik heb alleen maar geweldige herinneringen aan het Sportpaleis en vind het uiteraard verschrikkelijk dat op dit ogenblik de concertwereld stil ligt”, zegt de populaire zangeres. “Ik sta daarom ook volledig achter het solidariteitsfonds LIVE2020 omdat mensen – die van onschatbare waarde zijn voor de livemuzieksector – daadwerkelijk worden geholpen deze crisis te overleven. Ik draag zeer graag mijn steentje bij aan Lights for Live’.”

LIVE2020 maakt intussen een tweede schijf financiële steun vrij voor de getroffen muzieksector. Van 15 tot 21 januari kunnen muziekprofessionals die kampen met financiële moeilijkheden een aanvraag voor steun indienen. LIVE2020 focust zich deze keer specifiek op individuele dossiers van muzikanten en muziekprofessionals die zwaar getroffen zijn door de huidige gezondheidscrisis.

Be the light! Reserveer vandaag een virtueel zitje (of meerdere) aan twee euro per stuk in het Sportpaleis ten voordele van de livemuzieksector. Heel veel kleintjes maken één groot. De opbrengst gaat integraal naar LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Tickets via www.teleticketservice.com. Meer informatie op www.live2020.be en www.sportpaleis.be.