Topnamen op Het 16de Schlagerfestival in maart 2022 in Hasselt

Na de succesvolle verjaardagseditie, goed voor 60.000 feestvierders, kan je op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagnamiddag 27 maart 2022 opnieuw in de Trixxo Arena Hasselt terecht en dat voor de 16de editie van Het Schlagerfestival. Na de kermis- en feest-editie, trekken de organisatoren volgend jaar de kaart van glitter en glamour. Laura Lynn, Willy Sommers, De Romeo’s en Christoff zijn opnieuw van de partij, net als hun collega Luc Steeno, Yves Segers zowel solo als met Die Schnappers-collega Matthias Lens én de zingende nachtegaal Lisa del Bo: “Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ‘Liefde is een kaartspel’ uitkwam en volgend jaar is het 9 jaar geleden dat ik nog eens op het grote Schlagerfestival-podium gestaan heb. De afgelopen editie ben ik al de sfeer gaan opsnuiven en heb ik, aan de zijkant en tussen het publiek, genoten van de optredens van mijn collega-artiesten. Het was een prachtige avond, met alleen maar blije mensen en gelukkige gezichten. Als je als volbloed Limburgse de kans krijgt om voor eigen publiek op het grote podium van Het Schlagerfestival te kunnen optreden, dan ben je vereerd en is het ook een hoogtepunt in je carrière”, zegt Lisa enthousiast. Tickets voor de 16de ‘Glitter & Glamour’-editie van Het Schlagerfestival op 25, 26 en 27 maart 2022 in Trixxo Arena Hasselt, zijn nu te koop via www.hetschlagerfestival.be. Kürt Rogiers is opnieuw gastheer. Snelle beslissers kunnen nog tot 30 november 2021 genieten van een vroegboekkorting. Ook voor groepen zijn er speciale tarieven en voorwaarden.

Eén van de succesfactoren van Het Schlagerfestival zijn de gevestigde, muzikale waarden. Het zijn de artiesten waar mensen voor buiten komen, omdat ze voluit willen meezingen met ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Zeven zonden’, ‘Viva De Romeo’s’  of ‘Je hebt me 1000 maal belogen’, liedjes van respectievelijk Willy Sommers, Christoff, De Romeo’s en Laura Lynn. Met veel enthousiasme is het viertal, dat in het publiek kan rekenen op de steun van een massa fans en bewonderaars, er in het voorjaar van 2022 weer bij. Na de ingehaalde oktobereditie, wordt er volgend jaar op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagnamiddag 27 maart 2022 weer geschlagerd in de Trixxo Arena Hasselt. “Voor de 16de editie duwen we het podium weer naar achter in de zaal, waardoor er op het middenplein voldoende ruimte is voor die heerlijk langgerekte, doorlopende polonaises. Ook Kürt Rogiers is als gastheer-presentator weer van de partij. Volgend jaar trekken we de kaart van de ‘Glitter & Glamour’. De mensen mogen nu al op zoek naar veel blingbling, aangepaste kledij of toffe accessoires die ons thema accentueren”, klinkt het bij de organisatie.

Die Schnappers
Goed nieuws voor de fans van Luc Steeno, want de man van de meezingers ‘Hij speelde accordeon’ en ‘Ik mis je elke dag’ is volgend jaar terug van de partij. Ook feestbeest Yves Segers mag opnieuw aan het publiek vragen: ‘Waar zijn die handjes?’ Yves komt niet alleen, want met zijn collega Matthias Lens vormt hij al enkele jaren het feestduo Die Schnappers. Met hun ‘Links rechts’, ‘Ik moet zuipen!’ en ‘We hangen het varken weer uit’-versies, zorgt dit duo gegarandeerd voor opzwepende feestmomenten. Voor Yves en Mathias is het de eerste keer dat ze met Die Schnappers te gast zijn op Het Schlagerfestival. “Heel fijn dat we ineens zoveel volk kunnen bereiken en betrekken in het feestgedruis. We hebben er alle vertrouwen in, want we merken op onze optredens dat iedereen meteen meezingt en da’s echt super fijn”, klinkt het bij het duo.

Lisa del Bo 
Na haar debuut op het festival negen jaar geleden, is de populaire, sympathieke Limburgse artieste Lisa del Bo volgend jaar terug van de partij op Het Schlagerfestival. Lisa geniet momenteel voluit van de aandacht die zij en haar liedjes krijgen: “Dankzij #LikeMe zijn ‘Liefde is een kaartspel’ en ‘Vlinderen’ aan hun tweede leven begonnen. Ik merk dat heel wat jongeren, voor mij een nieuw publiek, die liedjes opnieuw ontdekken en voluit meezingen. Dat doen ze op mijn optredens, maar ik zie het ook gebeuren op de sociale media, waar ze filmpjes en TikToks delen met mijn muziek. Heerlijk! Volgend jaar zit ik 32 jaar in het vak, maar door de maatregelen en beperkingen is het mij de voorbije maanden niet gelukt om mijn 30 jaar carrière te vieren. Wel, ik stel voor dat we dat volgend jaar doen in Hasselt. Met z’n allen wordt het fantastisch”, zegt een lachende Lisa del Bo.

De 16de ‘Glitter & Glamour’-editie van Het Schlagerfestival met Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers, Luc Steeno, Lisa del Bo, Die Schnappers, De Romeo’s, Yves Segers en gastheer-presentator Kürt Rogiers, vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart (20u30) en zondagnamiddag 27 maart 2022 in Trixxo Arena Hasselt. Tickets vanaf 37,5 euro (inclusief reservatiefee). Tot 30 november 2021 geniet je nog van een vroegboekkorting. Voor groepen zijn er speciale tarieven en voorwaarden. Meer info en tickets, www.hetschlagerfestival.be