Vier samen met JELLE CLEYMANS, CHRISTOFF, BARBARA DEX en WILLY SOMMERS de 20e verjaardag van Buitenbeenpop

Op vrijdag 30 augustus blaast Buitenbeenpop, het openluchtfestival voor personen met een beperking, 20 kaarsjes uit! Vlaamse topartiesten als Christoff, Barbara Dex en Willy Sommers zorgen voor de nodige ambiance, terwijl acteur Jelle Cleymans, die bovendien ook peter is van het festival, de feestvierders warm onthaalt en de presentatie op zich neemt. Nieuw dit jaar is de muzikale begeleiding van de XL band, die elke act van swingende livemuziek voorziet. Daarnaast maken de gezellige snoezelruimte en diverse randanimatoren opnieuw hun opwachting op het openluchtfestival. De Zegeplaats in Leopoldsburg, die van 9u tot 16u het decor vormt van Buitenbeenpop, wordt volledig aangepast aan de wensen en behoeften van de bezoekers. Een rolstoelpad van 6000m en audiodescriptie voor slechtzienden en blinden moeten de dag voor iedereen zo comfortabel mogelijk maken. Hoewel het festival zich richt op personen met een beperking, is iedereen meer dan welkom om mee te vieren.

Buitenbeenpop is toe aan zijn 20ste editie. Het openluchtfestival voor personen met een beperking trekt dit jaar opnieuw naar de Zegeplaats in Leopoldsburg, waar van 9u tot 16u Vlaamse topartiesten het beste van zichzelf geven. Naast headliner Christoff met zijn eigen liveband, prijken op de affiche ook namen als Barbara Dex, Sergio, Willy Sommers én een geheime surprise act. Nieuw voor deze editie is de live begeleiding van de XL band, die voor de nodige sfeervolle deuntjes zorgt. Acteur, zanger én peter van Buitenbeenpop Jelle Cleymans ontvangt de bezoekers en is presentator van dienst. Om deze verjaardagseditie nog feestelijker te maken, kunnen festivalgangers zich naast de knotsgekke clowns Pi & Po en de swingende beats van Rock au vin, aan extra veel randanimatie verwachten. Ook de snoezelruimte is opnieuw aanwezig om even tot rust te komen alvorens het feest verder te zetten.

Toegankelijk voor iedereen

Net zoals de jaren ervoor, hecht de organisatie van Buitenbeenpop veel belang aan het comfort van zijn bezoekers. Zo is er een rolstoelpad van maar liefst 6000m, staan er doventolken klaar om hulp te bieden aan doven en slechthorenden en maakt audiodescriptie het makkelijker voor slechtzienden en blinden om mee te genieten van alle optredens. Voor festivalgangers die met het openbaar vervoer naar Buitenbeenpop komen, is er gratis vervoer voorzien vanaf het station in Leopoldsburg tot aan het festivalterrein.

Wil je graag komen meegenieten van deze buitengewone dag op vrijdag 30 augustus op de Zegeplaats in Leopoldsburg? Tickets kan je kopen bij het gemeentehuis, het cultuurcentrum of het VVV-kantoor in Leopoldsburg. Een ticket kost 13 euro en is enkel in voorverkoop verkrijgbaar.

Praktisch:

20e Buitenbeenpop Festival

Vrijdag 30 augustus 2019

Van 9u00 tot 16u00

Zegeplaats 1, 3970 Leopoldsburg

Tickets kosten €13 pp en zijn enkel in voorverkoop verkrijgbaar bij het gemeentehuis, het cultureel centrum en het VVV-kantoor van Leopoldsburg

Meer info vind je op: http://www.buitenbeenpop.be/