Werkkamer WANNES VAN DE VELDE in het Antwerpse Museum Vleeshuis

Op zondag 8 september tijdens Open Monumentendag kan je voor het eerst de werkkamer van Wannes Van de Velde bezichtigen in het Antwerpse Museum Vleeshuis.

Met zijn muziek en zijn liedteksten was zanger, dichter en beeldend kunstenaar Wannes Van de Velde de stem en het geweten van Antwerpen en zijn inwoners. Van 1978 tot aan zijn dood in 2008 kreeg al het materiaal in belangrijke mate gestalte in Wannes’ werkkamer – zijn ‘schrijfkot’ zoals hij het zelf noemde.

De werkkamer – het ‘schrijfkot’ – van Wannes Van de Velde kreeg eind augustus een plaats in Museum Vleeshuis. Wannes komt zo terug een beetje thuis, zijn wortels liggen immers in het oude schipperskwartier, de straten rond het Vleeshuis.

Naast de werkkamer van Wannes Van de Velde ligt er nog een werkkamer. Eentje die nog volop gebruikt wordt. Jeroen Olyslaegers schrijft daar aan zijn nieuwe roman. Speciaal voor Open Monumentendag leest hij enkele fragmenten uit zijn nog te verschijnen roman ‘Wildevrouw’.
Uiteraard ben je niet enkel welkom op onze eerste verdieping. De permanente tentoonstelling, die dit voorjaar nog verder werd opgefrist en heringericht, is die dag ook gratis te bezoeken.

Info: www.museumvleeshuis.be