WILL TURA met Ronde van Vlaanderen in Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke

Will Tura, de keizer van het Vlaamse lied, heeft op zaterdag 21 augustus 2021 een afspraak met zijn trouwe fans voor een onvergetelijke concertavond in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Het is meteen de première van zijn theatertournee ‘Will Tura, Ronde van Vlaanderen’, origineel gepland in het voorjaar 2020 naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag maar door corona uitgesteld. 
 
Will Tura werd op 2 augustus vorig jaar tachtig. Om dit te vieren, trakteerde hij zijn vele fans op de nieuwe theatertournee ‘Will Tura, Ronde van Vlaanderen’, die in een recordtempo helemaal uitverkocht was. Voor de duizenden fans was de teleurstelling enorm toen een virus roet in het eten strooide.
 
Nu de algemene gezondheidssituatie dankzij de massale vaccinaties zeer gunstig evolueert, werden door de overheid voor de muziekwereld een aantal versoepelingen aangekondigd en andere in het vooruitzicht gesteld. Mits de inachtname van de opgelegde sociale afstand en enkele andere voorzorgsmaatregelen, kunnen concerten eindelijk plaatsvinden.
 
Will Tura was er als de kippen bij om al zijn uitgestelde concerten in te plannen. En als kers op de taart verwent hij zijn fans met een extra première concert op 21 augustus in de nieuwe Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Het zal het eerste Will Tura concert zijn sinds zijn memorabel optreden in de AB op 11 juli 2019.
 
“Het afgelopen jaar heb ik veel getraind, zowel fysiek als mijn stem. Dat is op mijn leeftijd nodig, maar ik ben in top conditie. Ik kan niet wachten om opnieuw het beste van mezelf te geven. Het is me nog nooit overkomen zo’n lange periode niet op een podium te staan. Ik heb dus een reuze concerthonger: met de beste nummers uit mijn carrière worden dit uitzonderlijke avonden.” Will Tura
 
Nieuwe concertdata theatertournee
 
Voor de theaters van de Sportpaleis Group werden nieuwe data geprikt. Aanvankelijk was in elk theater één concert gepland, maar door de sociale afstandsregel werd elk concert ontdubbeld om iedereen de kans te geven dit unieke concert bij te wonen, bovendien nog vanop een betere plaats in de zaal. Omwille van deze verhoogde capaciteit, zijn er een beperkt aantal tickets te koop voor alle voorstellingen.
 
Fans die tickets kochten voor de originele voorstellingen, worden individueel gecontacteerd.
 
Tickets voor Middelkerke en de theaters zijn te koop vanaf aanstaande maandag 7 juni om 10.00 uur via Tele Ticket Service.
 
 Veiligheid gegarandeerd 
 
Will Tura is een van de vele artiesten die deze zomer in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke zal optreden. Deze nieuwe arena werd uitgetekend en gebouwd rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. Deze aanpak is uniek voor ons land. Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group: “de Proximus Pop-Up Arena zal de bezoekers ontvangen mét mondmasker en een stoel tussen elke reservering. Alle maatregelen worden getroffen zodat de concerten geen enkel gezondheidsrisico vormen voor de bezoeker.”

Praktische informatie
 
Extra première concert: Will Tura – Ronde van Vlaanderen
Datum: zaterdag 21 augustus 2021
Deuren: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Proximus Pop-Up Arena, Westendelaan in Middelkerke
 
Dit concert wordt georganiseerd door PSE Belgium en Concertevents.be.
 
Nieuwe concertdata ‘Will Tura, Ronde van Vlaanderen’
 
zaterdag 28 augustus 2021 – Ethias Theater Hasselt
zaterdag 11 september 2021 – Capitole Gent 
vrijdag 17 september 2021 – Capitole Gent 
zaterdag 25 september 2021 – Stadsschouwburg Antwerpen
vrijdag 1 oktober 2021 – Stadsschouwburg Antwerpen
vrijdag 8 oktober 2021 – Ethias Theater Hasselt
 
Een organisatie van PSE Belgium.
 
Vrijdag 5 november 2021 – Kursaal Oostende (info via kursaaloostende.be)