Foto’s: Feelgoodfilm “Mijn vader is een saucisse” in première

Op het Filmfestival Oostende (FFO Nights) ging gisteravond de feelgoodfilm “Mijn vader is een saucisse” in première. Dit in aanwezigheid van regisseur Anouk Fortunier en cast Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. De première lokte heel wat schoon volk naar de rode loper: bekijk hier het fotoalbum.

“Mijn vader is een saucisse” is de eerste Vlaamse film die uitkomt na de sluiting van de bioscopen in oktober en bijt zo de spits af van de FFO Nights, een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector.

“Mijn vader is een saucisse” is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm “Drôle d’oiseau”, over de band tussen vader Paul en zijn dochter Zoë. Wanneer hij op een dag plots zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, denkt de familie dat hij gek geworden is. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een geweldige acteur is, klaar om ontdekt te worden. Een echte familiefilm met een goede portie humor, een ontroerend vader-dochterverhaal, maar vooral een film om je mee te amuseren. Kortom: het ideale cinema-uitje voor de ganse familie!

“Mijn vader is een saucisse” is een Vlaams-Nederlandse coproductie met aan Vlaamse kant producent A Private View. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit op 23 juni.

Het volledige programma van FFO Night op 19 juni kan je hier vinden: https://www.filmfestivaloostende.be