Foto’s: BEKEND VLAANDEREN massaal aanwezig op première “Scrooge, de Musical”

De bekende kerstmusical “A Christmas Caroll” van Charles Dickens is onder de naam “Scrooge, de Musical” vandaag feestelijk in première gegaan in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Foto’s: http://www.facebook.com/bekendvlaanderen.be

Met als vrekkige ‘Ebenezer Scrooge’ de onnavolgbare Warre Borgmans, die hiermee zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft, en een creatief dreamteam bestaande uit Cornelius Baltus (regie), Frank Van Laecke en Allard Blom (scenario en liedteksten), Dirk Brossé (componist) en choreograaf Vanni Viscusi, zijn de verwachtingen dan ook terecht hooggespannen. “Scrooge, de Musical” wordt een grootse, kwalitatief hoogstaande productie, met een live orkest en een 50-koppige cast (27 volwassenen, 23 kinderen).

“Scrooge, de Musical”

“Scrooge’ of ‘A Christmas Carol” is één van de mooiste en bekendste vertellingen ooit en vertelt het verhaal van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge, die door toedoen van drie geesten de ware en liefdevolle betekenis van Kerstmis (her)ontdekt. 175 jaar na de publicatiedatum spreekt het de mensen nog altijd even sterk aan als Charles Dickens’ tijdgenoten. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls nieuwe familiespektakel “Scrooge, de Musical” blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in “A Christmas Carol” op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatief dreamteam. Het gouden trio Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé staat steeds garant voor topkwaliteit. Frank Van Laecke en Allard Blom schreven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek in zijn typische zwierige en lyrische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal vermaarde Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, met Brigitte Derks aan zijn zijde als regieassistente. De energieke danspassen zijn bedacht door Vanni Viscusi, danser in tal van grote musicals en (associate) choreograaf van onder meer ‘Tanz der Vampire’, ‘Aida’ en ‘La Cage aux Folles’. De prachtige en sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra, met een internationaal palmares in theater en opera om u tegen te zeggen. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

“Scrooge, de Musical”, zal in december 2018 te zien zijn in Stadsschouwburg Antwerpen en in januari 2019 in Capitole Gent.

Info & tickets: www.30jaarmusichall.be