Foto’s: Eerste lezing van ASSISEN 3 – DE WURGMOORD

Productiehuis Uitgezonderd. nodigde ons vandaag uit op de eerste lezing van “Assisen 3 – De Wurgmoord” in de plechtige zittingszaal van het Hof van Beroep te Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag!

Assisen-bedenker, schrijver en regisseur Frank Van Laecke nodigde advocaat Walter Damen uit om deze lezing bij te wonen. Met advocaat Walter Damen legde Frank Van Laecke zijn gloednieuw verhaal voor aan de cast. Advocaat Damen zag er tijdens de lezing op toe dat “Assisen 3” een waarheidsgetrouw verhaal zal vertellen. “Aangezien we een live-assisenzaak op de planken brengen, moeten we ervoor zorgen dat er zo’n een correct mogelijk beeld wordt geschetst van hoe het er in het echte leven aan toe gaat tijdens zo’n rechtszaak. Het advies van een persoon uit de professionele wereld kan aan het begin van het repetitieproces niet ontbreken.” legt Frank Van Laecke uit.

Het verhaal:

“Assisen 3 – De Wurgmoord” behandelt de zaak van kaartlegster Rita Celis. Zij werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang ? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, het publiek dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel ? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze
“Assisen 3 – De Wurgmoord”.

Cast:

Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen
Advocaat Colin: Kürt Rogiers
Voorzitter: Frans Maas
Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen
Beschuldigde Raf De Graeve: Steven Goegebeur
Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck
Getuige Sophie Meulders: Sandrine André
Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer

Locatie:

Theater Elckerlyc
Vanaf 12 maart 2020 tem 2 april 2020.
Info & tickets: www.uitgezonderd.be