Foto’s: Familiemusical ROBIN HOOD & IK in première

Vanmiddag was de feestelijke première van de familiemusical “Robin Hood & Ik” in de Gentse Capitole. Op de rode loper heel wat bekende gezichten zoals Koen Van Impe, Kristof Goffin, Koen Crucke, Aagje Vanwalleghem, Mathias Vergels, Greet Rouffaer, Viv Van Dingenen , Yentl Keuppens, Joyce De Troch , Tine Priem, Michiel De Meyer, Matthew Michel, Burgemeester Mathias De Clercq (Gent), Kim Debrie en Marc Boon. Bekijk hier het fotoverslag! 

Met gigantisch veel gelaagdheid, dubbelzinnige humor serveert scenarist Stany Crets weer een bijzondere onderhalfuur durende musical. ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck maakt als ‘Marian’ haar musicaldebuut. Het liefje van Robin Hood – een rol die glansrijk wordt gespeeld door Aaron De Veene – wordt onderweg gesteund door Broeder Tuck, een rol die MNM-dj én Ketnetwrapper Sander Gillis voor zijn rekening neemt. De hoofdcast bestaat verder uit Laurenz Hoorelbeke (Jan Zonder Land), Jasmine Jaspers (Sherrifin Van Nottingham) en Charlotte Suijs die de rol van Jessy speelt.

Het verhaal
Robin Hood, de grote held die steelt van de rijken en geeft aan de armen, kennen we.  We hebben de films gezien, de boeken gelezen.  Maar wie is die ‘ik’ in de titel? Wie mag er naast onze grote held op de affiche staan?  ‘Ik’ is Jessy, de andere heldin van dit verhaal,  die per ongeluk via het boek in Robins avonturen belandt én een zeer grote rol zal spelen in de afloop ervan. Jessy strijdt met Robin en zijn mannen tegen de superslechteriken Jan Zonder Land en de Sheriffin van Nottingham. Actie, romantiek en veel humor voor iedereen die van theater houdt. ‘Robin Hood & Ik’ zijn twee fantastische verhalen die één worden.  Boeken kunnen je leven veranderen.

Met “Robin Hood & Ik” debuteert Floris Devooght als regisseur en Helle Vanderheyden als choreografe. Ad Van Dijck zorgde voor de muziek. Elvira Van Bavinckhove voor de kostuums. Gert Botty voor de pruiken.

“Robin Hood & Ik” speelt vanaf 23 oktober 2021 in Trixxo Theater Hasselt én vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Info en tickets voor deze voorstellingen vind je op www.deepbridge.be