Foto’s: Film ROOKIE in wereldpremière

Gisteravond kwamen Matteo Simoni, Veerle Baetens, Valentijn Braeckman en regisseur Lieven Van Baelen hun nieuwe film “Rookie” voorstellen op derde FFO Night in Kinepolis Oostende. Dit in aanwezigheid van andere bekende gasten. Bekijk hier het fotoverslag!

“Rookie” vertelt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge, ambitieuze motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, respect en roem. Zijn wereld stort onverwacht in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Nicky slaagt er niet in dit nieuwe leven te  aanvaarden, en raakt geïsoleerd. Hij zoekt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Wanneer die hem aanraden een normale job te zoeken en zijn leven opnieuw op te starten, probeert Nicky dit met de beste wil van de wereld. Maar de drang naar adrenaline en kicks is te groot waardoor hij via zijn neefje Charlie zijn droom alsnog tracht te beleven. Als coach pusht hij zijn pupil tot het uiterste. Maar ook hier kent hij geen limieten want zijn neefje is duidelijk niet uit hetzelfde hout gesneden…

FFO Night is een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector.

“Rookie” vanaf 8 september in de bioscoop.