Foto’s: Golden Lifetime Award voor JOHN TERRA

Gisteravond heeft John Terra in de Aarschotse Gasthuiskapel de “Golden Lifetime Award” ontvangen, zeg maar de Oscar van het Nederlandstalige lied. Bekijk hier het fotoverslag!

Dat is een prijs die in 2005 in het leven werd geroepen om een artiest te bekronen voor een rijkgevulde carrière in de muziekindustrie. Dit in aanwezigheid van heel wat Vlaamse artiesten, familie, vrienden, fans, tekstschrijvers, componisten, muziekmakers en theaterbureaus en het schepencollege van stad Aarschot.

John heeft tientallen liedjes op zijn repertoire staan, waarvan hij de meeste zelf heeft geschreven. “Iemand heeft je pijn gedaan”, “De dag dat het zonlicht niet meer scheen” en “Is er een ander? (tussen jou en mij)” zijn echte klassiekers. Naast de zanger is er nog de succesvolle songwriter-componist en producer John Terra, die samenwerkt met het kruim van de showbizz: Willy Sommers, Lisa del Bo, Helmut Lotti, Christoff, Dana Winner, Vanessa Chinitor, Kim ‘Kay, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Traditiegetrouw werden er nog meer awards uitgereikt. De carrièreprijs ging naar Jacques Raymond die Vlaanderen “Canzonissima” bezorgde en de postume award voor zijn carrière ging naar de overleden Johan Stollz, die vorig jaar overleed. Eén van zijn grootste successen is ‘Concerto voor Natasha’, goed voor 180.000 verkochte platen. De Duitse versie van het nummer ging maar liefst 500.000 keer over de toonbank.