Foto’s: HELLE VANDERHEYDEN steelt prinsen -en prinsessenharten op première ‘Assepoester’

Deze middag ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de familiemusical ‘Assepoester’ in première. Bekijk hier het fotoverslag! Een uitgelaten zaal vol verklede, kleine prinsessen en prinsen genoot met volle teugen van het sprookje. Het werd een feeërieke voorstelling met veel humor, aanstekelijke meezingers en kleurijke kostuums. De aanwezige kinderen werden door de cast aangespoord om mee te zingen en te dansen. Na de voorstelling mocht de hele zaal met de cast op de foto.

Helle Vanderheyden deed menig prinsessenhart (en ongetwijfeld hier en daar ook enkele prinsenharten) sneller slaan, en zette een méér dan voortreffelijke Assepoester neer. Dit was een verdiende hoofdrol en Helle laat zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Thomas Van Goethem, al jaren vaste prins in dienst, was maar wat blij dat het schoentje haar als gegoten zat. Het olijke duo Fien en Titus, gespeeld door de onnavolgbare Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke, hadden al snel de hele zaal mee. Fien en Titus, dat is een beetje de Laurel en Hardy van de Deep Bridge sprookjesmusicals. En ze zingen dan ook nog ’s geweldig! Wanda Joosten was absolute royalty als Koningin, en Nicoline Hummel zorgde voor koets, kleed én magie. Mart Van den Hout, die ook tekende voor de regie en samen met Thomas Van Goethem het script herwerkte, was de perfecte gastheer voor een voorstelling die van begin tot einde groot en klein wist te boeien. 

Na ‘Doornroosje’ is ‘Assepoester’ de tweede familiemusical van Deep Bridge. Een bekend sprookje in een modern jasje, met af en toe een twist, dat is waar Deep Bridge voor tekent. Het DNA waarmee Van Hoorne Entertainment al enkele jaren volle zalen trekt in Nederland, wordt door Deep Bridge op een slimme manier bewerkt voor een Vlaams publiek. De decors en kostuums zijn nieuw, fris en kleurrijk. De muziek is catchy en aan de interactie met het publiek wordt de grootste aandacht besteed. 

Met deze familievoorstellingen wil Deep Bridge elk jaar opnieuw duizenden gezinnen in famileverband laten kennismaken met musical. Traditioneel gaat elk jaar opnieuw in het voorjaar een nieuw sprookje in première, om vervolgens in het najaar te touren in het hele land. Eerder deze week kondige Deep Bridge ook aan dat ‘Assepoester’ voor het eerst tijdens de kerstvakantie in het Plopsa Theater in De Panne zal spelen. Als alles goed gaat, moet dat een vaste stek in het schema worden.

‘Assepoester’ speelt nog tot 14 april in Antwerpen. Nadien verhuist de productie naar Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt. Tickets vanaf 22,00 euro.

Op 26 en 27 december is de voorstelling te zien in het Plopsa Theater in De Panne. De combitickets kosten 40 euro.

Wie niet kan wachten tot december kan al op 27 en 28 april terecht in Plopsa Indoor Hasselt. Daar kan je, op vertoon van een Assepoester-ticket, binnen aan een voordeeltarief (€ 10,99 i.p.v. € 19,99). 

Info & tickets: www.deepbridge.be