Foto’s: RED SANDRA in première op “FFO Night”

Op zaterdag 23 oktober vond de laatste “FFO Night” plaats met de langverwachte première van “Red Sandra” van Lien Willaert en Jan Verheyen in aanwezigheid van Sven De Ridder, Darya Gantura en Rosalie Charles. Bekijk hier het fotoverslag!

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, dat tien jaar geleden al heel wat losmaakte in ons land. 

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) aan MLD lijdt, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). In belangrijke nevenrollen zien we Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Charles Aitken, Kaisa Hammerlund, en Christopher Dane.

“Red Sandra” wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Kaap Holland Film (NL) en VTM. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

 “FFO Night”  is een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector. 

Info: www.filmfestivaloostende.be