Foto’s: SINTERKLAAS en KONING KABBERDAS in première

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons… nog niet Sinterklaas zelf, want daarvoor is het nog te vroeg, maar wel al de première van “Sinterklaas en Koning Kabberdas”! Vanmiddag ging “Sinterklaas en Koning Kabberdas” in première in Kinepolis Antwerpen. Dit in aanwezigheid van Bart Hollanders (de Stafhouder), Tine Embrechts (Kneta Knieschijf), Warre Borgmans (kapitein Droogdockx), Clara Cleymans (Rika Tik), Bruno Vanden Broecke (Riko Tik), Pieter Embrechts (Ramon), Nico Sturm (Professor vanden Uytleg), Evelien Bosmans (Palomita) en regisseur Stijn Coninx. Er waren ook heel wat BV’s aanwezig met hun kindjes. Bekijk hier het fotoverslag!

Het verhaal

Slechterik van dienst Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Met de hulp van zijn zus Rika vervalst hij het boek van de Sint zodat het lijkt alsof er alleen maar stoute kinderen zijn. Vermomd als Koning Kabberdas wil hij het echte boek inwisselen voor het valse tijdens een officieel bezoek aan de Sint. In het huis van de Sint is het erg druk : Conchita en de kapiteins zijn druk bezig met het klaarmaken van de legendarische zeevaartsoep en de verjaardag van Palomita moet worden gevierd. Niemand merkt hoe die rare Koning Kabberdas het boek van Sinterklaas meeneemt, en dan is Palomita ook nog eens verdwenen, en de Sint heeft last van zijn evenwicht.

De film kwam tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Evelien Bosmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Warre Borgmans, Nico Sturm, Tine Embrechts, Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick en Lars Rooymans als Theo Tik. 

Deze film is een productie van Sylvester en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Sylvester, Streamz en Kinepolis Film Distribution (KFD) en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius , de lottosubsidie van de Vlaamse overheid en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Vanaf 27 oktober in alle Vlaamse zalen.