Foto’s: THE MAN WHO SOLD HIS SKIN in première in Oostende

Heel wat bekend volk zakte vanavond af naar Kinepolis Oostende voor de feestelijke voorstelling van de nieuwe Vlaamse film “The Man Who Sold His Skin”. Bekijk hier het fotoverslag! 

“The Man Who Sold His Skin” is de hoofdvertoning op de tweede FFO Night. De film, genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, vertelt het verhaal van de jonge Syriër Sam Ali. Om een felbegeerd visum voor Europa te bemachtigen sluit hij een deal met de controversiële kunstenaar Godefroi. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam zal echter snel tot het besef komen dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

Wie hierbij meteen moet denken aan het levende kunstwerk ‘Tim’ van Wim Delvoye, heeft het bij het rechte eind. Delvoye tatoeëerde de rug van Tim Steiner die vervolgens wereldwijd in kunstgalerijen werd tentoongesteld. Het werk van de Belgische kunstenaar was dan ook een inspiratiebron voor het script. Zelf duikt Delvoye ook op in de film als verzekeringsagent. FFO Master en acteur Koen De Bouw kruipt in de huid van de Belgisch-Amerikaanse kunstenaar Godefroi. Revelatie Yahya Mahayni kon voor zijn hoofdrol als Sam Ali de award voor Beste Acteur op het Filmfestival van Venetië opstrijken.

De film werd ingeleid aan de hand van een rondetafelgesprek gemodereerd door Jennifer Heylen met acteurs Koen De Bouw & Yahya Mahayni, regisseur Kaouther Ben Hania en conflictjournalist Rudi Vranck.

“The Man Who Sold His Skin” speelt vanaf 4 augustus in de bioscoop. Meer informatie voor de FFO Nights via filmfestivaloostende.be.