Foto’s: URBANUS: DE VUILNISHELD in première

Vanaf 27 februari kun je in de bioscoop gaan kijken naar “Urbanus: de Vuilnisheld”! Het is de eerste animatiefilm gebaseerd op de ondeugende strips waarin de Vlaamse komiek, zanger en acteur Urbanus de hoofdrol speelt. Vanmiddag vond de feestelijke première plaats in Kinepolis Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag! 

In “Urbanus: de Vuilnisheld” sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

Sterrencast

Voor de stemmen van de personages werd een mooie cast verzameld: Urbanus is uiteraard Urbanus, Ben Segers is de hond Nabuko Donosor, Sven De Ridder is bromvlieg Amedee, Frances Lefebure is Juf Pussy, Sien Eggers is moeder Eufrazie, Ron Cornet is vader Cesar, Ludo Hellinx is Jef Patat, Pieter Embrechts & Dimitri Leue zijn wijkagenten René & Modest, Koen Van Impe is Meneer Pastoor, Tom Van Dyck is Dokter Schrikmerg, Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen zijn schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar, Mark Verstraete is Meester Kweepeer en Anke Helsen is Madam Pif.

“Urbanus: de Vuilnishel” is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BosBros en één, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).