Foto’s: Veel bekend volk op première van musical DE PRINSES EN DE TOVERSPIEGEL

Onder massale BV-belangstelling ging vanmiddag de musical ‘De Prinses en de Toverspiegel’ in première in de Antwerpse Stadsschouwburg. Bekijk hier het fotoverslag!

Na het succes van ‘Roodkapje’ en ‘Hans en Grietje’, presenteert Music Hall met ‘De Prinses en de Toverspiegel’ opnieuw een interactieve sprookjesmusical voor jong en oud van dezelfde makers. Een gloednieuw verhaal deze keer, ontsproten uit het sprookjesbrein van regisseur Brigitte Derks, met liedjes en muziek van de hand van Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen. Gene Thomas mag schitteren als gekke tovenaar Yoda Dumbeldeur en Yanni Bourguignon (Cédric in ‘Familie’) pakt zijn eerste hoofdrol in een professionele musicalproductie als Druivenplukker Flynn. Ook Rosanne Pits krijgt de kans om haar debuut te maken in een hoofdcast als Prinses Rosanna. Met verder nog een pak gekroonde hoofden én het hilarische konijnenduo met West-Vlaamse tongval Whoppie en Floppie dat opnieuw hun opwachting maakt, wordt ‘De Prinses en de Toverspiegel’ een sprookjesfeest dat u niet mag missen!

Het verhaal

Er was eens een prinses met een magische toverspiegel. Elke dag gebruikte de prinses deze spiegel om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots verdwijnt. Een behoorlijk slechte timing, want de 18de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden.

Hoe weet ze nu welke keuze ze moet maken? Ze besluit het paleis te verlaten en op zoek te gaan naar een tovenaar met een glazen bol, in de hoop dat hij haar de toekomst kan laten zien zodat ze zeker de juiste prins uitkiest. Onderweg beleeft ze de spannendste avonturen en maakt ze nieuwe vrienden, waaronder het hilarische West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie.

Zal ze de tovenaar kunnen vinden? Hoe ziet haar toekomst eruit? En die van het koninkrijk? Hadden we nu maar een glazen bol…of een toverspiegel misschien?

Na het vallen van het doek is het trouwens nog niet gedaan met de fun, want dan kunnen de kinderen nog glunderend op de foto tijdens een meet & greet met de sprookjesfiguren!

‘De Prinses en de Toverspiegel’ is tijdens de herfst- en kerstvakantie te zien in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende.

Info & tickets: www.musichall.be