Foto’s: Vlaamse (tiener)film BITTERSWEET SIXTEEN in première

Afgelopen dinsdag ging de Vlaamse (tiener)film “Bittersweet Sixteen” in première in Kinepolis Antwerpen.  Bekijk hier het fotoverslag! De film is geschreven & geregisseerd door Anna Verheyen, Jan Verheyen & Lien Willaert. “Bittersweet Sixteen” verdween al na 5 dagen door strengere coronaregels. Wat er nu met de film zal gebeuren, is niet duidelijk.

De soundtrack van de film werd ingezongen door de populaire Vlaamse boyband BOBBY. Het nummer “Bittersweet 16” is een Engelstalig popnummer met pompende beat en scheurende gitaren.

De film is een hedendaags beeld op tienerdrama, jonge liefde, roddels en hormonen. Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar “sweet sixteen”. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in “The Walking Dead”? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

De film wordt geproduceerd door Max Rockatansky NV i.s.m. Banijay Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering. Partners zijn Powerplus, Xior Student Housing, Désirée, Trilec, Jet Import, Cardoen, JBC, Stad Antwerpen en Ministerie van Onderwijs.