SOULSISTER en WOUTER VAN BELLE opgenomen in Radio 2 Eregalerij

Gisteravond vond na twee jaar coronauitstel “De Eregalerij” plaats in Kursaal Oostende. Ondertussen al de 20ste liveshow. Op “De Eregalerij” heel wat Vlaamse sterren aanwezig. Bekijk hier het fotosfeerverslag! 

Soulsister en Wouter Van Belle werden er voor Radio 2 en Sabam gevierd voor een leven vol muziek. Bovendien kregen ze ook een muzikale ode van collega-artiesten als Laura Tesoro, Simon Nuytten van Bazart, Flip Kowlier,  Helmut Lotti, Klaas Delrue, Axelle Red en Wigbert.

Dit jaar kregen ook de nummers “Soldiers of Love” van Liliane Saint-Pierre en “Het Kan Niet Zijn” van Will Tura een plaats in “De Eregalerij”.

De muziekmakers en nummers krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Vorige editie viel die eer nog te beurt aan Henny Vrienten, Guido Belcanto, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis. In 2021 waren er geen carrièreprijzen, maar werden ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Eerste sneeuw’ en ‘Oh la la la’ opgenomen in een speciale online editie van”20 jaar Eregalerij” in de Radio 2-app.

De liveshow werd gepresenteerd door Niels Destadsbader.

“Radio 2 Eregalerij” wordt op zondag 29 mei van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2. 

Info: www.radio2.be

Foto: Radio 2