Zie foto’s. Showcase musical JOSEPHINE B. – EEN LEVEN IN REVUE

Op maandag 29 augustus zijn de repetities van start gegaan voor “Josephine B. – een leven in revue”. Regisseur Martin Michel is er meteen goed ingevlogen met de negenkoppige cast. Het is dan ook uitkijken naar de nieuwe liedjes, en de volledige “remake” van deze beklijvende voorstelling over het indrukwekkende leven van verzetstrijdster, icoon, revue-artieste, moeder van haar eigen rainbow tribe, Josephine Baker.

Sandrine en cast brengen het leven van revue-artieste, verzetsheldin, activiste en regenboogmoeder Josephine Baker tot leven.

Vanmiddag kreeg de pers een muzikaal voorsmaakje tijdens een 10 minuten durende showcase van de musical. Bekijk hier het fotoverslag!

Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

JOSEPHINE B. – EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST

  • Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
  • Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
  • Matthew Michel als Pepito Abatino
  • Juan Gerlo als Paul Collin
  • Aaron De Veene als Jacques Abtey
  • Victor Marinus als Walter Winchell
  • Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
  • Ian Schelfaut – ensemble
  • Victor Lammertijn – ensemble

VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1, 4 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Info & tickets: www.judas.be