Wie wordt de trotse eigenaar van de 69ste GOUDEN SCHOEN?

Delen met je netwerk?

De Gouden Schoen staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Morgen, woensdag 25 januari om 20u35, reiken HLN en VTM voor de 69ste keer ‘s lands meest prestigieuze voetbalprijs uit. Wordt voor het eerst sinds 1989 nog eens een doelman tot de beste voetballer op de Belgische grasvelden bekroond? Simon Mignolet wordt door velen getipt als topfavoriet bij uitstek. Al liggen er ook heel wat spelers uit de eigen rangen van Club Brugge op de loer… Of gaat de Gouden Schoen dit jaar toch naar Union? En wie wordt de opvolger van Janice Cayman bij de vrouwen? Tessa Wullaert kan weer schitterende statistieken voorleggen en is na drie Gouden Schoenen weer één van de favorieten.

Niet alleen de beste mannelijke en beste vrouwelijke voetballer worden bekroond. Ook de trofeeën voor de Beste Belg in het Buitenland, de Doelman van het Jaar, de Belofte van het Jaar, de Coach van het Jaar en de Comeback van het Jaar krijgen een laureaat. Welke goal de allermooiste was wordt bepaald door de voetballiefhebbers zelf, zij kunnen nog tot dinsdag 24 januari 16u00 hun stem op ‘De Goal van het Jaar’ uitbrengen. Kiezen ze voor de omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? 

Het Gala van de Gouden Schoen is om 20u35 integraal te volgen bij VTM. VTM-sportankers Lies Vandenberghe en Maarten Breckx gidsen de voetballiefhebbers samen met Gilles De Bilde, die in 1994 zelf nog de Gouden Schoen mee naar huis nam, doorheen de avond. Aan het eind van de wervelende en spannende show wordt de 69ste Gouden Schoen uitgereikt.

Foto: DPG Media / Persdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *