LAURA TESORO en JUAN GERLO in de Vlaamse versie van de animatiefilm “Mummies”

Delen met je netwerk?

Onder de piramides van Egypte ligt een fabelachtig koninkrijk, waar mummies strijdwagens besturen, ervan dromen popsterren te worden en los van de menselijke beschaving leven. Maar wanneer een gewetenloze archeoloog een van hun schatten plundert, worden Toet en prinses Nefer, die verloofd zijn, gedwongen samen te werken om naar de wereld van de levenden te reizen. Samen met Toets broer en zijn krokodil gaan ze op een buitengewoon avontuur in Londen en sluiten ze een onverwachte vriendschap.


Laura Tesoro spreekt niet alleen een stem in, maar zingt ook 3 Vlaamse versies van liedjes uit de film. “Ik heb zelf al staan lachen tijdens het inspreken, dus ik kijk er enorm naar uit alles te zien samenvallen in de cinema. Het is een feelgood familiefilm en Nefer is een pittige dame met een passie voor zingen. Ik moest niet heel hard acteren dus.”, aldus Laura Tesoro.

Juan Gerlo spreekt de stem in van wagenrenner Toet die door een keizerlijk mandaat met prinses Nefer moet trouwen. Geen van beiden wil echter trouwen. Maar de plannen van de goden zijn onherroepelijk: hij moet de koninklijke ring die de farao hem heeft gegeven ongeschonden naar de bruiloft brengen.
“Het was heel leuk om in deze film samen met Laura de hoofdrol te mogen vertolken! Ik heb me tijdens het inspreken al ziek gelachen, dus ik ben zelf ook super benieuwd om de film in zijn geheel te zien!” vertelt Juan Gerlo.

Laura en Juan worden bijgestaan door toppers als Leah Thijs, Nico Sturm, James Cook en Dorian Livelyns.

Over de film:
 

“Mummies” is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha (‘Galo’), die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als “Ted & De Schat van de Mummie” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”. Het script is mede geschreven door Jordi Gasull en Javier Barreira, winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor “Ted & De Schat van de Mummie”. Gasull, winnaar van drie Goya Awards voor beste animatiefilm voor “Ted & De Schat van de Mummie”, “Race naar de Maan” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”, is tevens de producent van de film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de met een Goya Award bekroond korte animatiefilm “Strings”, is ook bij de film betrokken.
 
De filmmuziek is gecomponeerd door Goya Award-winnaar Fernando Velazquez, die vaak heeft samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie originele liedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.
 
Warner Bros. Pictures presenteert een productie van 4Cats Pictures SL, Anangu Grup SLU en Moomios Movie AIE, met medewerking van Atresmedia Cine, met medewerking van MOVISTAR+ en met medewerking van TV3.

Foto: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *