Musical PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT feestelijk in première gegaan

Delen met je netwerk?

De Antwerpse Arenbergschouwburg werd zaterdag omgetoverd tot the Cockatoo Club van Miss Understanding (Jens Broes), inclusief swingende live muziek, schitterende dancing queens en een fantastische live band. Het kwam niet op een glittertje meer of minder op de scène en het publiek wist dit te smaken. Vanaf het openingsnummer zat “the vibe” erin. Toch raakt deze musical, gebaseerd op de gelijknamige cultfilm waarin drie drag’s een avontuurlijke reis per bus ondernemen door de Australische woestijn en elkaar zo nog beter leren kennen, zeker ook een gevoelige snaar. Brecht Callewaert als transvrouw Bernadette, Jeroen Logghe en Baptiste Vuylsteke bespelen de balans tussen showtime en realtime met finesse. Het publiek genoot van de talrijke kostuumwissels op de straffe noten van drie diva’s (Saïn Vantomme, Inge Teeuwen en Joke Vanrobbroeck) die de leukste party-hits ten gehore brachten. Stilzitten was geen optie. Producent/regisseur Niels De Valk en choreograaf Matthew Michel blikken terug op een fantastische voorstelling. 

PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT – KORTE INHOUD

Drie vrienden ondernemen een avontuurlijke tocht in een bus doorheen de Australische woestijn om op hun eindbestemming een uitzinnige drag-act op te voeren. Niet alleen wordt hun vriendschap herhaaldelijke keren op de proef gesteld, ze worden tijdens hun reis door de rauwe out-back ook met vooroordelen en homofobie geconfronteerd.

De gelijknamige cultfilm uit 1994 werd tot een uitbundige musical bewerkt, boordevol ’80 en ’90 hits zoals I Will Survive, I Love The Nightlife en Go West. InTeam brengt Priscilla, Queen of the Desert voor het eerst naar België met een cast van jonge, talentvolle musicalartiesten, begeleid door een 9-koppige live band.

Priscilla, Queen of the Desert – tot en met zondag 5 februari in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Info & tickets: www.inteam-producties.be

Foto: InTeam Producties / Marc Drofmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *