MARC COUCKE is Kolonel Mops in The Masked Singer op VTM

Delen met je netwerk?

Mystery speurder Astrid Coppens was er 100% zeker van: Kolonel Mops is Ben Weyts! Groot was haar verbazing en die van collega’s Kevin Janssens, Tine Embrechts en Bart Cannaerts toen ondernemer Marc Coucke het masker gisteravond afzette. Hij moet helaas als eerste van de tweede groep Masked Singers de show verlaten. Marc verklapte Jens Dendoncker hoe hij zijn deelname al die tijd verborgen hield voor de buitenwereld. “Ik was zogezegd met een hele grote overname bezig, met de codenaam Dossier Sint-Pieter. Dat stond zo in mijn agenda en in elk bericht dat men mij stuurde. Niemand binnen het bedrijf wist er iets van af. ” Wie dan wel op de hoogte was van zijn deelname? “Eerst alleen mijn jongste dochter, maar na twee weken heb ik ook mijn vrouw moeten inlichten… en mijn hondje Couckie. Die gaat voor de rest van zijn leven aan mij denken als hij Sweet Caroline hoort.”

In Behind The Mask op VTM GO verklapt Marc waar hij al die tijd in het grootste geheim oefende: thuis in zijn fitnesskamer. “De enige plaats waar niemand mij hoort. Dat betekent dat ik hier kom in mijn fitnesspakske, een beetje Sweet Caroline zit te zingen en elke keer bezweet naar buiten moet gaan. Dus moest ik telkens nog een paar kilometer op de loopband staan.” Oefenen op het zuurstofgebrek in het masker deed Marc met een nylonkous over het hoofd. “Dan hoop je dat er niemand de fitnesszaal binnenkomt. Ze zouden denken: ‘Welke bank ga je morgen overvallen?’”

Foto: VTM / Persdienst