GASTON & LEO krijgen eigen musical

Delen met je netwerk?

Wijlen Gaston Berghmans en Leo Martin krijgen een eigen musical in het Antwerpse Theater Elckerlyc. De feestelijke première vindt plaats op 19 januari 2024. Het idee komt van komiek Dirk Van Vooren en acteur Kobe Van Herwegen. De regie is in handen van Frank Van Laecke.

Gaston Berghmans en Leo Martin vormden van 1972 tot 1993 het populairste komische duo van Vlaanderen. Veel van hun sketches zijn uitgegroeid tot klassiekers. Gaston en Leo kwamen vanaf de jaren 70 met hun sketches op televisie, eerst op de toenmalige BRT, later op VTM. Ze maakten ook drie populaire langspeelfilms “Zware jongens”, “Paniekzaaiers” en “Gaston en Leo in Hongkong”. Aan hun succes kwam een einde toen Leo Martin in 1993 op z’n 68ste stierf aan de gevolgen van longkanker. Berghmans ging daarna nog enkele jaren solo verder, maar ook hij kampte met steeds erger wordende gezondheidsproblemen. Berghmans stierf in 2016 in een rusthuis in Schoten.

In “Gaston en Leo – de hommage musical” gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

“Gaston en Leo de hommage musical”, vanaf 19 januari 2024 in Theater Elckerlyc Antwerpen.

Info & tickets: www.backstage-producties.be

Foto: Backstage Producties / Persdienst