Magische animatiefilm MAVKA met Vlaamse stemmencast vanaf 29 maart in de bioscopen

Delen met je netwerk?

Met de stemmen van Aaron Blommaert en Lotte De Clerck

Filmdistributeur Just Entertainment brengt vanaf 29 maart de Oekraïense animatiefilm ‘Mavka’ naar de Vlaamse bioscoop. Mavka is een jong meisje dat zich Beschermer van het Woud mag noemen. Haar verhaal is gebaseerd op oude legendes uit Oekraïne en de natuur van het land neemt in de film een belangrijke positie in. Om het woud waar het verhaal zich afspeelt en diens bewoners zo realistisch mogelijk weer te geven is er tijdens de productie samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds.

In de Vlaamse versie worden de stemmen van de hoofdpersonages ingesproken door Aaron Blommaert (Lucas), Lotte De Clerck (Mavka) en Anneke van Hooff (Kylina).

Speciale vertoning voor Oekraïense kinderen

Op zondag 2 april om 10u wordt een solidariteits-screening georganiseerd in Kinepolis Antwerpen. Oekraïense kinderen en hun ouder(s) kunnen dan gratis naar de originele versie (Oekraïens gesproken) van de film kijken.

Synopsis

In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Haar belangrijkste taak is hun grootste vijand, de mens, buiten het Woud te houden. Maar kan ze deze taak nog wel volbrengen als ze verliefd wordt op de jonge dorpeling Lucas en de hebzuchtige Kylina erop uit is om het Hart van het Woud te bemachtigen?

Releasedatum: 29 maart 2023
​Speelduur: 90 minuten

Foto: Just Entertainment