Vlaamse versie van MAVKA vanaf 29/03 in de bioscoop

Delen met je netwerk?

Met de stemmen van Aaron Blommaert, Lotte De Clerck en Anneke van Hooff

Vanaf 29 maart komt de Oekraïense animatiefilm ‘Mavka’ uit in de Vlaamse bioscoopzalen. In Oekraïne zelf kwam de film uit op 2 maart en haalde inmiddels een box-office van 2,5 miljoen USD op, wat een enorm succes is voor een land in oorlog en waarvan 47% van de kinderen het land verlaten heeft.

In de Vlaamse versie worden de stemmen van de hoofdpersonages ingesproken door Aaron Blommaert (Lucas), Lotte De Clerck (Mavka) en Anneke van Hooff (Kylina).

Speciale vertoning voor Oekraïense kinderen

Op zondag 2 april om 10u wordt een solidariteitsscreening georganiseerd in Kinepolis Antwerpen. Oekraïense kinderen en hun ouder(s) kunnen dan gratis naar de originele versie (Oekraïens gesproken) van de film kijken. De zaal was in een mum van tijd volgeboekt.

Synopsis

Al zo lang als de mens zich kan herinneren kennen de uitgestrekte Oekraïense bossen talloze geheimen en mysteries. Er wonen wonderlijke wezens tussen eeuwenoude bomen die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka. Zij is gekozen tot Beschermer van het Woud en haar belangrijkste taak is het Woud én zijn Hart – de Bron van het Leven – te beschermen tegen hun vijand: de mens.  

Wanneer de bescheiden, muzikale dorpsjongen Lucas in het Woud terecht komt, ontmoet hij Mavka. Zij raakt betoverd door zijn muziek en er bloeit een verboden liefde op tussen de twee. Maar dan verschijnt de hebzuchtige Kylina die erop uit is om het Hart van het Woud in handen te krijgen. Zij deinst nergens voor terug en misbruikt de opbloeiende liefde tussen Mavka en Lucas om in het Woud door te dringen. Lukt het Mavka om het Woud te redden? Kan de muziek van Lucas wonderen verrichten? En kunnen ze samen het kwaad overwinnen? 

Foto: Just Entertainment