GLORIA MONSEREZ boegbeeld van nieuwe editie van De Pet op tegen Kanker

Delen met je netwerk?

Vanochtend werd in Kingsize Live op Ketnet het startschot gegeven voor de zesde editie van De Pet op tegen Kanker. Dat is een bewustmakingsactie van Kom op tegen Kanker en Ketnetdie kinderen én volwassenen wil sensibiliseren voor de problematiek van kanker bij kinderen. Tegelijk is het ook een campagne om geld in te zamelen door de verkoop van petten. Met de opbrengst worden allerlei initiatieven georganiseerd voor kinderen met kanker. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte.

Petpakket

Het boegbeeld van de campagne is dit jaar Ketnet-wrapper Gloria Monserez. Zij zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld en speelt samen met een aantal kinderen de hoofdrol in de hartverwarmende videoclip. De song en de clip ondersteunen de actie. Gloria ontwierp ook de tekening op de gloednieuwe pet tegen kanker, die de kinderen naar hun eigen smaak verder kunnen afwerken en inkleuren. Wie een ‘petpakket’ koopt, steunt kinderen met kanker en hun families. Elk pakket bevat een kinderpet en textielstiften.

“De Pet op tegen Kanker is een echte kinderen-voor-kinderen-actie. Bij elke editie blijkt hoe sterk de actie leeft bij de Ketnetters. Door de pet op te zetten tonen ze zich solidair met kinderen die zelf of in hun nabije omgeving geconfronteerd worden met kanker. En met de opbrengst organiseren we leuke activiteiten voor kinderen met kanker, zodat ze hun ziekte even kunnen vergeten.
​Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker

“Op het kamp deden we allemaal leuke spelletjes. We hebben minigolf gedaan, badminton en tennis. En het speciale was toch dat ik vele vriendjes heb leren kennen.”
​Elba

Meer informatie over de actie op www.Ketnetvoorouders.be en www.depetoptegenkanker.be. Er zijn voor het basisonderwijs ook educatieve pakketten beschikbaar. Meer informatie via www.komoptegenkanker.be/educatieve-pakketten.

Foto: Ketnet / Persdienst