VTM-fictiereeks CLAN scoort opnieuw: internationale remake wint ‘BAFTA-award’ voor beste dramaserie

Delen met je netwerk?

‘Bad Sisters’, de internationale remake van de VTM-reeks ‘Clan’, ging zondagavond met een BAFTA-award aan de haal. De reeks verzilverde maar liefst vijf nominaties, waaronder die van beste dramaserie. ‘Bad Sisters’ nam het in die categorie op tegen de BBC-series ‘Sherwood’ en ‘The Responder’en ‘Somewhere Boy’ van Channel 4. Naast een overwinning met onderscheiding voor beste dramaserie, won ook actrice Anne-Marie Duff in de categorie voor beste vrouwelijke bijrol. 

Eerder scheerde de wereldwijd geprezen remake van het Vlaamse kijkcijferkanon ook al hoge toppen. Zo werd de serie bekroond tot dé grote winnaar op de Irish Film & TV Awards. 

De BAFTA’s zijn de belangrijkste Britse televisieprijzen voor series en acteurs.

Foto: VTM / Persdienst