HET WITTE PAARD staat aan de start van zijn meest ambitieuze zomer ooit

Delen met je netwerk?

Het belooft een drukke zomer te worden in Blankenberge. Ben Van den Keybus, producent en 4e generatie van Het Witte Paard, stelde in het bijzijn van Marc Coucke en Geert Hoste het ambitieuze zomerprogramma voor in WP Hotel Riant Séjour. Voor het eerst in de lange geschiedenis van de bijzondere Blankenbergse zaal, staan er drie verschillende eigen zomerproducties op de planning.

Voor iedereen wat wils
De avondshow It’s My Life’ belooft een wonderlijke feelgood productie te worden vol straffe stemmen
(Ianthe Tavernier, Sandrine, Maarten Cox en Ruben Tarmidi), visual comedy (Jan Van Dyke) en een heleboel internationale acrobatisch acts, waaronder de Pellegrini Brothers, die eerder al voor de paus en de koninklijke familie van Monaco optraden. Deze show voor jong en oud is het ideale medicijn voor een vrolijkere kijk op het leven en garandeert een zorgeloze en spetterende avond uit.

Ook vaste waarde Jacky Lafon is terug en geeft tijdens haar middagshow ‘De Tijd van Toen’ het beste van zichzelf samen met Patrick Onzia, Jan Wuytens, David Vandyck en nieuw gezicht Lissa Lewis. Een revue zoals die hoort te zijn: ambiance, humor en een grote portie glitter en glamour. Tijdens de middagshow ‘Van Dyke & Friends’ ontdekt Jan Van Dyke samen met Wendy van Wanten, Celien Hermans, Patrick Onzia, Goele De Raedt en Franky Boy een zee aan mogelijkheden van de Belgische Kust en belanden ze in dolkomische situaties. Deze show sluit aan bij de jarenlange traditie van humor in Het Witte Paard.

Grootse plannen
Vanaf 20 juli opent ook ’t Colisée live voor het eerst haar deuren op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond voor een heuse afterparty met Anke Goergen als resident DJ. Anke is presentatrice op MNM en stond eerder al op de planken in Het Witte Paard tijdens de voorbije WP The Dinnershows. In het najaar lanceert Het Witte Paard ook voor het eerst een echte winter varieté show ‘Winter Wonderland’. Binnenkort worden de eerste namen bekendgemaakt.

WP Hotels & Events, de groep rond Het Witte Paard, nam recentelijk Hotel Corner House over. Op die
manier blijft de groep verder groeien tot een speler met 8 hotels, 2 restaurants en 2 eventzalen. En daar blijft het wellicht niet bij.

Marc Coucke: ‘Doordat we meer shows produceren en meer voorstellingen aanbieden, blijven we continu op zoek naar nieuwe opportuniteiten. We willen verder blijven investeren in Blankenberge om zo van Blankenberge de ‘entertainment’-stad te maken van de Belgische Kust.’ Binnen de huidige activiteiten zal WP Hotels & Events zich verder focussen op bedrijven en grotere reisorganisaties.

Ben Van den Keybus: ‘Vroeger kenden we vaak kalmere periodes na de zomershows. Ondertussen kennen bedrijven meer en meer de weg naar Het Witte Paard. Niet alleen voor hun seminaries, maar evengoed voor bedrijfsfeesten of personeelsfeesten. Daarvoor hebben we natuurlijk alle knowhow in huis. Regelmatig maken we shows op maat voor verschillende bedrijven’.

Weetjes
• Het Witte Paard gaat van een 60-tal voorstellingen in 2022 naar méér dan 110 voorstellingen in 2023.

• Sandrine en Maarten Cox leerden elkaar kennen tijdens Idool 2003. Deze zomer staan ze voor het eerst terug samen op de planken tijdens ‘It’s My Life’.

• De Pellegrini Brothers behoren tot de absolute wereldtop qua acrobatische acts. Ze wonnen in 2007 de Clown d’Or in Monte Carlo, traden al voor onder meer de Paus op en de koninklijke familie van Monaco. De Pellegrini Brothers hebben inmiddels hun afscheid aangekondigd en zijn tijdens de voorstellingen van ‘It’s My life’ dus voor de allerlaatste keer in België te zien.

• In 1970 trad Jan Van Dyke samen met de ‘The Lou Roman showband’ voor het eerst op in Het Witte Paard, waar ze samen vele seizoenen lang spetterende shows creëerden.

• Jan Van Dyke is een van de enige Vlaamse komieken die een echte internationale carrière heeft gehad. Hij stond in de grootste showtempels van Europa, waaronder het ‘Scala theater’ in Madrid, ‘Casino Loews’ in Monte-Carlo en ‘Tivoli’ in Kopenhagen. In 1993 krijgt hij een contract aangeboden in het ‘Lido’ te Parijs. Door het enorme succes daar werd zijn contract verlengd met zeven jaar. In diezelfde periode werkte hij ook een tournee van drie maanden af door heel Zuid-Amerika met de Lidoshow van Parijs.

• Geert Hoste over Jan Van Dyck: ‘Parijs, Monaco, Blankenberge. Komiek Jan Van Dyke dat is niveau champions league. Er is geen betere in zijn vak’.

• Voor iedere voorstelling (middagshows en avondshows) kan je indien gewenst genieten van een showdiner. Nest van De Strangers en pianist Eric De Vos zorgen voor livemuziek tijdens een driegangenmenu.

Praktisch
– It’s My life – iedere donderdag, vrijdag en zaterdag, vanaf donderdag 20 juli.
– De Tijd van Toen – iedere zondag, maandag en dinsdag, vanaf zondag 6 augustus.
– Van Dyke & Friends – iedere donderdag, vrijdag en zaterdag, vanaf donderdag 20 juli.

Boeken kan via www.witte-paard.be of via 070 250 200

Foto: Het Witte Paard / Persdienst