ERIC GOENS baant zich een weg door de duistere kant van Brussel Zuid

Delen met je netwerk?

Drugsvangsten op klaarlichte dag, politiewagens die bekogeld worden, talloze vecht- en steekpartijen… Aan de groeiende criminaliteit in Brussel Zuid lijkt maar geen einde te komen. Geen enkele interventie is zonder gevaar en voor de Brusselse agenten is dat inmiddels dagelijkse kost geworden.

De voorbije weken kreeg onze hoofdstad het zwaar te verduren in de media: van gestrande reizigers die een horrornacht beleven in het Zuidstation tot ontluisterende criminaliteitscijfers die gepubliceerd worden. Wijken als Peterbos en Kuregem in Anderlecht komen al maandenlang in het nieuws door hun groeiende criminaliteit. Brussel Zuid staat, soms letterlijk, in brand. En net in dát deel van onze hoofdstad neemt Eric Goens, samen met zijn cameraploeg, plaats op de achterbank van de combi. Spannende achtervolgingen, grote drugsvangsten en agenten die tijdens oudejaarsnacht bekogeld worden met vuurwerk en kasseien… Ook deze keer brengt Eric Goens de onverbloemde realiteit en spectaculaire true crime van eigen bodem in beeld.

Niveau 4 Brussel Zuid, vanaf dinsdag 5 september op Play4 en op GoPlay.

Foto: Persdienst / Play4