Première van Cirque du Soleil’s “KURIOS: Cabinet of Curiosities” betovert het publiek in Brussel

Delen met je netwerk?

Gisterenavond heeft Cirque du Soleil zijn grote première beleefd in onze hoofdstad, voor de eerste keer in zeven jaar. KURIOS – Cabinet of Curiosities, terug in Brussel na hun succesvolle passage in Knokke-Heist, opende met een publiek van ongeveer 2500 mensen, inclusief enkele Bekende Vlamingen zoals Willy Sommers, Goedele Liekens en Julie Vermeire.

Vanwege het grote succes worden de shows in Brussel verlengd tot zondag 5 november.

KURIOS speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat – een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen. 

KURIOS – Cabinet of Curiosities is te zien in Brussel tot 5 november. Tickets zijn te bestellen via www.cirquedusoleil.com/kurios

Foto: Cirque du Soleil