KOEN WAUTERS en PASCAL FERYN (Team Feryn) stellen op InterClassics hun nieuwe Dakar rallywagen voor

Delen met je netwerk?

Jarenlang waren Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn de vertrouwde gezichten in de Dakar Rally, maar na 12 deelnames met 10 aankomsten trokken ze in 2012 een streep onder hun rallyavontuur. De gepassioneerde rallyrijders ondernamen in 2021 al een poging met een herstart en namen in 2022 aan Dakar Classic deel. In 2023 werd hun wagen finaal afgekeurd waarna het team besloot om de Franse organisatie de rug toe te keren. Nu is er wel goed nieuws, want Koen Wauters en Pascal Feryn nemen met Team Feryn in januari 2024 voor het eerst deel aan de Africa Eco Race met een gloednieuwe wagen. Die stellen ze officieel voor in het weekend van vrijdag 17 tot zondag 19 november 2023 tijdens de InterClassics Classic Car Show in Brussels Expo. Met 400 exposanten op een oppervlakte van meer 40.000 vierkante meter is dit, sinds het verdwijnen van het Autosalon, het grootste indoor autoevent in de Benelux. Naast dealers met exclusieve oldtimers, youngtimers en supercars zijn er ook heel wat importeurs met nieuwe modellen aanwezig. Ter ere van het 100-jarige bestaan van Le Mans presenteert InterClassics een unieke collectie van 24 historische raceauto’s. Koen Wauters en Pascal Feryn zijn met Team Feryn nadrukkelijk aanwezig in Paleis 6, waar ze naast de voorstelling van hun nieuwe rallywagen ook uitpakken met een mini-bivak, een racetruck en nog diverse zaken waardoor de beursbezoekers meteen ook een bijzondere inkijk krijgt in de rallywereld.

“Beste autovrienden, ik heb fijn nieuws want ik ga opnieuw rallyrijden met Team Feryn!” Zo begint het filmpje dat Koen Wauters gisteren deelde op sociale media en waarin hij aankondigt dat hij samen met zijn goede vriend Pascal Feryn opnieuw van start gaat met het rallyteam Feryn. Na jarenlange, succesvolle deelnames aan de Dakar Rally neemt Team Feryn in januari 2024 met een gloednieuwe rallywagen voor het eerst deel aan de Africa Eco Race. Die start in Monaco en eindigt in Dakar. Tijdens de 8ste editie van InterClassics Classic Car Show Brussels, die van vrijdag 17 tot zondag 19 november 2023 plaatsvindt in Brussels Expo kan het grote publiek exclusief kennismaken met de nieuwe wagen waarmee Koen en Pascal de wedstrijd zullen rijden. “Vrijdagvoormiddag wordt hij officieel onthuld in Paleis 6, de plek die we samen met het Belgische rallyteam uitbouwen tot iets bijzonders. Naast dé wagen staan er nog tal van andere rallywagens, vind je er een racetruck en een mini-bivak. Op die manier krijgen onze bezoekers een apart inzicht hoe zo’n team werkt. Wie vragen heeft, kan die ook stellen tijdens onze drie beursdagen. De gedreven autofanaten Koen en Pascal zijn bij de voorstelling aanwezig en ik vermoed dat ze de dagen daarna ook regelmatig aanwezig zullen zijn op hun imposante stand”, zegt InterClassics-organisator Erik Panis. 

Met meer dan 400 exposanten, verspreid over een beursoppervlakte van meer dan 40.000 vierkantemeter groeide InterClassics de voorbije jaren uit tot ‘de grootste indoor autohappening van de Benelux’.“ Dat zijn we zeker nu het Autosalon is verdwenen. Met bijna 30.000 autoliefhebbers, kopers en geïnteresseerden is het een unieke beleving die jaar na jaar blijft groeien. Op de beurs vind je niet alleen de allermooiste oldtimers, supercars, youngtimers. Heel wat autoimporteurs hebben al de stap gezet en zich aangesloten. Bentley, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Lotus en Donkervoort zijn bij ons vertegenwoordigd. We werken dit jaar ook intens samen met D’Ieteren Luxury Performance, dé grootste importeur van luxe- en sportauto’s in België. Het is mooi om te zien dat ook dergelijke importeurs hun weg naar InterClassics weten te vinden. Daarnaast is de beurs ook écht interessant voor de liefhebbers van al dat blinkend moois want vrijwel alle geexposeerde auto’s staan te koop. Voor veel autoliefhebbers is InterClassics hét hoogtepunt van het jaar”, zegt Erik Panis. 

Tickets en info voor de 8ste InterClassics Classic Car Show Brussels vind je op https://interclassics.events

Foto: InterClassics