Start repetities musical TOT ALTIJD

Delen met je netwerk?

De acteurs en regisseur van de musical “Tot Altijd” verwelkomden afgelopen vrijdag pers en publiek voor een bijzondere lezing en repetitie. Een belangrijk moment, omdat de musical gebaseerd is op de gelijknamige film van Nic Balthazar, maar ook omdat er een scène is toegevoegd die echt heeft plaatsgevonden. Tijdens de euthanasie van Mario Verstraete zong de moeder van Mario een psalm voor hem, begeleid door haar accordeon. Dit ontroerende gebaar symboliseerde de passie van Mario voor muziek en het geloof van zijn moeder, die hem op die manier losliet. De aanwezige pers kreeg tijdens deze lezing een exclusieve preview van dit mooie moment.

nmiddels zijn de repetities officieel van start gegaan. Jo Hens, onder andere bekend van zijn rol in “Familie”, vertolkt de hoofdrol in deze productie van AuFond Producties. Naast Jo Hens zullen ook David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght te zien zijn in deze aangrijpende musical.

Deze nieuwe muziektheatervoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks. Het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België, blijft zowel aangrijpend als spraakmakend. Het creatieve team bestaande uit Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck tekent voor teksten en muziek, gebaseerd op het originele filmscript van Nic Balthazar.

Wij kijken uit naar een indrukwekkende en ontroerende productie en hopen je binnenkort te mogen begroeten bij “Tot Altijd”.

TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.

TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024. 

Info en tickets: www.aufondproducties.be 

Foto: AuFond Producties