25 jaar later: De TMF AWARDS zijn terug, Zillion style!

Delen met je netwerk?

Na het overweldigende succes van de marathon live TV-show ‘TMF for a day’ vorig jaar in oktober op Pickx, viert Proximus dit jaar de comeback van de legendarische TMF Awards. 25 jaar na de eerste editie in de befaamde discotheek Zillion, wordt het voor alle TMF-fans opnieuw 1 groot feest. Op 31 oktober zullen de populairste TMF VJ’s en de grootste artiesten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn in Antwerp Expo, die Zillion-icoon Frank Verstraeten voor de gelegenheid ombouwt om zijn legendarische discotheek uit de as te laten herrijzen. 

“Ontzettend veel mensen hebben vorig jaar naar de live uitzending van ‘TMF for a day’ gekeken of online TMF content van vroeger en nu herbekeken,” aldus Krijn Jonckheere, Head of Media van Pickx. “Ook de befaamde TMF chat werd voor de gelegenheid weer in het leven geroepen. Duizenden en duizenden ontroerende en hilarische chatberichten werden verstuurd. Het was toen meteen duidelijk dat de originele VJ’s en de nostalgische fans hunkerden naar een vervolg in de TMF comeback.” Daarom slaat de crew opnieuw de handen in elkaar en is het tijd voor een volgende stap: de terugkeer van de enige echte ‘TMF Awards’. 

Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat de TMF Awards voor het eerst werden uitgereikt in Vlaanderen. Het event en het programma hebben een ongelofelijk verhaal geschreven in Belgie. Van de jongens van Five en Tokio Hotel, die destijds menig jong hart op hol lieten slaan, tot top nationaal talent als Milk Inc., Zornik, Clouseau en Praga Khan. Zij maakten er jaarlijkse een uitdaging van om op het podium flink uit te pakken en zoveel mogelijk TMF Awards in de wacht te slepen. 

Dat zal ook dit jaar niet anders zijn: de ongeziene en hoogtechnologische show in een heus Zillion-decor, wordt pure eyecandy. Daarvoor wordt samengewerkt met Frank Verstraeten en het productieteam van de Zillion-parties. TMF Awards begint om 20.00 uur en wordt afgesloten met een bangelijke afterparty ‘TMF Unreal Halloween’ tot in de vroege uurtjes. 

De jubileumeditie van de TMF Awards zal plaatsvinden op 31 oktober 2024 in Antwerp Expo in Antwerpen. Daar kunnen zo’n 8.000 mensen de live uitzending bijwonen en meefeesten tijdens de TMF afterparty. De TV-show zal te zien zijn op Pickx+ en Pickx Live, de entertainmentzenders van Proximus, via de livestream op de website en op de sociale kanalen van Pickx. 

Reeds meer dan 20 artiesten zijn bevestigd – en er volgen er gegarandeerd meer: Pat Krimson met 2Fabiola, Jelle Van Dael en Evi Goffin, Jessy van The MacKenzie, Sylver, Sean Dhondt van Nailpin, Janez Dedt, Jan Vervloet ft. ICTO, Gabriel Rios, Novastar, Gers Pardoel, Emmy D’Arc, Gene Thomas, Maksim Stojanac, Hooverphonic, The Starlings, Kate Ryan, Eden met Roos Van Acker, Praga Khan, Jasper Steverlinck, Da Rick en Gustaph. “Verder zijn er speciale muzikale tributes voorzien voor Nirvana, Faithless en last but not least Da Boy Tommy, want het is natuurlijk ook Unreal Halloween op 31 oktober in Antwerpen”, aldus Programma Directeur TMF Len Doens. De kijkers staan alvast veel hits van toen en nu, nostalgische terugblikken, spannende backstage reportages, muzikale verrassingen én natuurlijk de uitreikingen van de TMF Legend Awards te wachten. “Schrijf 31 oktober in je agenda, want het wordt absoluut een muzikale tijdreis voor jong en oud, die je niet mag missen.” 

De presentatie is in goede handen bij de originele TMF VJ’s die opnieuw hun opwachting maken. Denk o.a. aan Evi Hanssen, Anke Buckinx, Roos van Acker, Stijn Smets, Sofie Engelen, Sean Dhondt, Saartje Vandendriessche, Caren Meynen, Katja Retsin en zelfs Frank Molnar die uit de VS komt overgevlogen voor de gelegenheid. En deze keer krijgen de VJ’s van toen versterking van VJ’s van nu: Maksim Stojanac, Charlotte Leysen en Steffi Vertriest.

De ticketverkoop voor dit alles gaat van start op maandag 24 juni om 10u. Tickets kunnen besteld worden via: tmfawards.tv. Voor de early birds is er een speciale korting geregeld, maar het aantal is beperkt. Snelheid is dus van levensbelang voor zij die het spectaculairste feest van het jaar willen meemaken vanop de eerste rij. 

Foto: Proximus / TMF