VLAANDEREN MUZIEKLAND 2024 trekt opnieuw door Vlaanderen

Delen met je netwerk?

De kracht van Vlaanderen Muziekland is ongetwijfeld het ’naar de mensen toekomen’. De rondreizende muziekkaravaan houdt ook in de zomer van 2024 halt op 8 verschillende toplocaties verspreid over gans Vlaanderen. In tegenstelling tot de andere TV-muziekshows, doet de productie van Vlaanderen Muziekland een fysieke tour doorheen het Vlaamse landschap. Dat is in deze grootorde uniek. Ook op het scherm wordt die lijn en strategie doorgetrokken. Naast Pickx+ zenden ook alle deelnemende regionale TV-zenders wekelijks uit. Het populaire muziekprogramma komt dus letterlijk en figuurlijk ‘naar je toe’, tot in de woonkamer. Zo wordt Vlaanderen Muziekland deze zomer dankzij Proximus Pickx+ het grootste muziekprogramma van Vlaanderen, met wekelijks een bereik van 1.000.000 kijkers !

Na de succesvolle terugkeer van het iconische muziekprogramma Vlaanderen Muziekland vorige zomer, schakelt Proximus Pickx+ dit jaar nog een versnelling hoger. Dit seizoen belooft meer spektakel dan ooit met optredens op acht toplocaties verspreid over heel Vlaanderen: Dendermonde, Aalst, Maaseik, Bilzen, Nieuwpoort, Malle, Geraardsbergen en Diest. De vertrouwde gezichten Katja Retsin en Sverre Denis krijgen gezelschap van een nieuwe presentator. De kersverse Pickx+-presentator Maksim Stojanac krijgt er zijn grote vuurdoop. Hij zal dus vaak te zien zijn op het podium, als zanger én presentator.

8 gekende en nieuwe locaties!

Vorige zomer wist de revival van Vlaanderen Muziekland maar liefst 50.000 muziekliefhebbers op de been te krijgen in 8 Vlaamse steden. Ook dit jaar belooft het weer een muzikaal hoogstandje te worden dat duizenden mensen zal lokken met een fantastisch avondvullend programma. Naast de opnames wordt er steeds een energiek voorprogramma voorzien en een heerlijk naprogramma om de avond in stijl af te sluiten. 

Vlaanderen Muziekland hult opnieuw acht prachtige stadspleinen in een unieke en karaktervolle muzikale sfeer. Muziek neemt de stad letterlijk over. De stuk voor stuk adembenemende scenes die de steden bieden, verrijken de ervaring voor het publiek. 

Het programma is in elke stad hetzelfde: We gaan van start om 19u00 met een warm-up show, omstreeks 20u30 is er de voor het publiek gratis televisie-opname en aansluitend sluiten we af met een showcase waar onze liveband helemaal uit de bol gaat met Sandra Kim en Louise.  De ene winnares van het Eurosongfestival, de andere winnares van The Voice van Vlaanderen. De line-up kan wel verschillen per stad.

Dendermonde: opname op woensdag 10 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 17/7
Aalst: opname op donderdag 11 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 24/7
Maaseik: opname op zaterdag 13 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 13/7
Bilzen: opname op vrijdag 19 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 7/8
Nieuwpoort: opname op donderdag 8 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 14/8
Malle: opname op vrijdag 16 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 21/8
Geraardsbergen: opname op zaterdag 24 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 28/8
Diest: opname op vrijdag 30 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 4/9

Meer dan 1.000.000 kijkers
Fantastisch nieuws voor de kijkers : naast de gebruikelijke uitzendingen op Pickx+ en Pickx Live, zullen alle afleveringen van Vlaanderen Muziekland heel de zomer lang ook te zien zijn op alle participerende regionale zenders (ATV, TVL, TVO, ROBtv, WTV-Focus). Samen met de kijkers van Pickx+ betekent dit dat Vlaanderen Muziekland het grootste muziekprogramma van Vlaanderen wordt.

Kersverse presentator: Maksim Stojanac
Katja Retsin, de leading lady van Vlaanderen Muziekland, krijgt deze zomer het gezelschap van maar liefst twee charmante co-hosts. Sverre Denis, opkomend Pickx+- gezicht, én Maksim Stojanac. Die laatste is sinds kort ook een vast gezicht bij de zender. Het getalenteerde trio neemt niet alleen de presentatie van het programma voor hun rekening, maar ook de socials geven ze vorm en kleur. 

Foto: bekendvlaanderen.be