Deep Bridge laat DOORNROOSJE ontwaken in Gent en Hasselt

Delen met je netwerk?

Vanaf 12 april 2025 presenteert Deep Bridge de sprookjesmusical ‘Doornroosje’ in opeenvolgend Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Een trip down memory lane voor de producent, want in 2018 was ‘Doornroosje’ het eerste sprookje dat Deep Bridge op de planken bracht.

Sindsdien maakte Deep Bridge zich de sprookjes volledig eigen. Geliefde, herkenbare sprookjes krijgen daarbij een  hedendaagse twist.  Deze ‘Doornroosje’ wordt een volledig nieuwe versie, waarvoor het creatieve team van Deep Bridge opnieuw aan de slag gaat met de ondertussen bekende ingrediënten.  Gelaagde humor, leuke liedjes, prachtige kostuums en kleurrijke decors zorgen steeds voor een totaalbeleving voor jong en oud. De sprookjesmusicals van Deep Bridge zijn de perfecte instapmusicals voor de jongste theaterbezoekers, maar ook voor volwassenen zijn de voorstellingen keer op keer een feest.

Generatie na generatie blijft ‘Doornroosje’ één van de meest tot de verbeelding sprekende sprookjes. Gelukkig wacht Deep Bridge geen honderd jaar om haar opnieuw te laten ontwaken en kan je vanaf 12 april 2025 gaan genieten van deze gloednieuwe sprookjesmusical,met nieuw script en nieuwe muziek, in Gent en Hasselt. 

Wie straks Doornroosje zal spelen, én wie Doornroosje wakker mag kussen, is nog een groot geheim.

Het verhaal

Op haar vijftiende verjaardag prikt Doornroosje zich aan een spinnewiel in een vergeten toren van het kasteel. Een vloek, uitgesproken door een boze fee op haar geboortefeest, maakt dat ze onmiddellijk in een diepe slaap valt. Het hele kasteel valt mee in een slaap die wel honderd jaar zal duren.

Rond het kasteel groeit een doornenhaag die maakt dat de vele prinsen die Doornroosje proberen te redden, vast komen te zitten en sterven. Pas na exact honderd jaar opent de haag zich en raakt een prins tot bij Doornroosje op de vergeten zolder…

‘Doornroosje’ speelt op zaterdag 12 en zondag 13 april 2025 in Capitole Gent en op zaterdag 19 april in Trixxo Theater Hasselt. De Antwerpse data en locatie worden binnenkort bekendgemaakt. In het najaar van 2025 gaat de voorstelling op tournee.

Tickets & info: www.deepbridge.be