LOTTE DE CLERCK wordt Doornroosje

Delen met je netwerk?

Vanaf 12 april 2025 laat Deep Bridge een volledig nieuwe versie – met nieuw script en nieuwe muziek – van de geliefde sprookjesmusical ‘Doornroosje’ ontwaken in opeenvolgend Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Wie de letterlijk prikkelende hoofdrol zal spelen, was nog niet bekend, maar nu komt er witte rook uit de toren…het gedroomde Doornroosje werd gevonden!

Lotte De Clerck wordt Doornroosje

Nadat ze afgelopen seizoen op sublieme wijze een even nerdy als hilarische Penny Pingleton neerzette in ‘Hairspray’ en vanaf 7 december 2024 ongetwijfeldzal schitteren als Wendy in de familiemusical ‘Peter Pan’, mag Lotte De Clerck zich ook opmaken voor haar eerste titelrol en dat in de sprookjesmusical ‘Doornroosje’. De zeer getalenteerde zangeres en actrice, bij het brede publiek bekend geworden door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, maar momenteel ook scorend met haar nieuwe single ‘Zorgen Voor Mij’ , kan alvast niet wachten om aan haar nieuwe musicalavonturen te beginnen. 

Generatie na generatie blijft ‘Doornroosje’ één van de meest tot de verbeelding sprekende sprookjes. Gelaagde humor, leuke liedjes, prachtige kostuums en kleurrijke decors, het creatieve team van Deep Bridge zorgt steeds voor een totaalbeleving voor jong en oud, en dat zal in deze ‘Doornroosje’ niet anders zijn.

Vanaf 12 april 2025 kan je gaan genieten van deze gloednieuwe sprookjesmusical in Gent en Hasselt. 

Wie straks Doornroosje wakker mag kussen, blijft nog even geheim.

Het verhaal

Op haar vijftiende verjaardag prikt Doornroosje zich aan een spinnewiel in een vergeten toren van het kasteel. Een vloek, uitgesproken door een boze fee op haar geboortefeest, maakt dat ze onmiddellijk in een diepe slaap valt. Het hele kasteel valt mee in een slaap die wel honderd jaar zal duren.

Rond het kasteel groeit een doornenhaag die maakt dat de vele prinsen die Doornroosje proberen te redden, vast komen te zitten en sterven. Pas na exact honderd jaar opent de haag zich en raakt een prins tot bij Doornroosje op de vergeten zolder…

‘Doornroosje’ speelt op zaterdag 12 en zondag 13 april 2025 in Capitole Gent en op zaterdag 19 april in Trixxo Theater Hasselt. De Antwerpse data en locatie worden binnenkort bekendgemaakt. In het najaar van 2025 gaat de voorstelling op tournee.

Tickets & info: www.deepbridge.be

Foto: bekendvlaanderen.be