Extra voorstelling bejubeld musicalspektakel JEANNE D’ARC op 14 september in Westerlo

Delen met je netwerk?

Op 14 augustus 2024 ging op het prachtige domein van kasteel de Merode in Westerlo het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ in première. Onder aanvoering van een onwaarschijnlijk straffe Lotte Stevens als de iconische Jeanne d’Arc, veroverde de ijzersterke cast in een werkelijk waanzinnig mooi decor, de harten van het aanwezige publiek.

‘Een historische voorstelling die de lat voor de Vlaamse musical naar een nieuwe hoogte tilt’, ”Jeanne d’Arc’ geeft een nieuwe dimensie aan het woord musicalspektakel’, ‘Je weet in dit spektakel écht niet waar eerst te kijken’,…, ook in de media werd de loftrompet gulzig geschald.

Sindsdien lieten nog eens vele duizenden mensen zich helemaal overdonderen door het vurige spektakel en meeslepen in dit epische verhaal van een eenvoudig boerenmeisjedat door strijd, moed en opoffering uitgroeide tot een legendarische Franse oorlogsheldin,maar desondanks al op 19-jarige leeftijd stierf op de brandstapel. 

Wegens succes: extra voorstelling op 14 september

De unaniem lovende reacties van pers en publiek zorgen voor een aanhoudende vraag naar tickets. In die mate dat Historalia, naast de eerder aangekondigde extra voorstellingen op 4, 5, 6 en 7 september, nog een extra rondje met ‘Jeanne d’Arc’ zal rijdenop zaterdag 14 september 2024. Opgelet: in tegenstelling tot op andere speeldata wanneer de voorstelling start om 20u45, wordt op 14 september al om 20u15 het vuur aan de lont gestoken op het domein van kasteel de Merode in Westerlo.

Met o.a. Lotte Stevens als Jeanne d’Arc, Pieter Jan De Paepe (Jean de Metz), Erik Goris (Bisschop Pierre Cauchon), David Cantens (Robert de Beaudricourt), Floris Devooght (Dauphin Karel VII) en Helle Vanderheyden (heilige Catharina). Script en liedteksten van de hand van Jef Hoogmartens en Jelle Cleymans, muziek gecomponeerd door Sam Gevers en regie door Luc Stevens.

Tickets & info: www.historalia.be

Foto: historalia