Nieuwe single ‘Wervelwind’ van GÜNTHER NEEFS

Delen met je netwerk?

Na een goedgevulde zomer met een lange reeks optredens en een nominatie – en intussen ook finaleplaats – voor de Zomerhit-trofee met ‘Zomerse dag’, zet Günther Neefs het najaar in met de gloednieuwe single ‘Wervelwind’. Hiervoor werkte de populaire Mechelaar samen met songwriter en producer Jan Leyers. “De ‘Phil Spector van Hove’ heeft mij nog maar eens omvergeblazen,” vertelt Günther enthousiast. “Voor mij was het een openbaring om te zien met hoeveel passie en liefde Jan de song heeft aangepakt. Elk woord, elke noot, elk instrument krijgt bij hem evenveel aandacht. Samen met topmuzikanten Marc Bonne (drums), Evert Verhees (bas), Hans Francken (piano en orgel), Tom Lodewyckx (gitaar), Amel Serra (percussie), Jeroen Swinnen (synthesizer) en backing vocals Billie Leyers en Ibernice MacBean, heeft Jan een heel straffe ‘Wervelwind’ gemaakt.”

Bart Peeters

Minstens even straf als de song is de manier hoe ‘Wervelwind’ is ontstaan: “Begin dit jaar was ik in Mechelen te gast op ‘De Nacht van Europa’, waar ik het podium deelde met Bart Peeters, die de achterbuur is van Jan Leyers. Ik zei tegen Bart: ‘Jan zal het wel ontzettend druk hebben, maar ik zou het wel tof vinden mocht hij nog eens een nummer voor mij schrijven.’ Daarop reageerde Bart met: ‘Goh, ik kan het hem altijd vragen. Ik kom hem bijna dagelijks tegen.’ Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje van Jan: ‘Günther, laat ons samenzitten.’ Dat gebeurde en toen hij me kort daarop een demo van ‘Wervelwind’ liet horen, zei ik meteen: ‘Ja, dat is hét nummer. Super. Dat gaan we opnemen.’”

Coup de foudre

Na ‘Zomerse Dag’, een song waarin Günther op een toffe manier terugblikte op de mooie zomers die hij vroeger meemaakte, gaat het in ‘Wervelwind’ over het overweldigende gevoel van een ‘coup de foudre’. “Je denkt dat je alles hebt meegemaakt, dat je het allemaal voor elkaar hebt, maar dan komt er iemand voorbij die je volledig van je stuk brengt en je hele leven overhoop haalt. Dat is de ‘wervelwind’ waarover mijn nieuwe single gaat.” 

Tien om te Zien 

Voor hij dit najaar weer op tour gaat met ‘De Kracht van Muziek’, inclusief een concert in de Antwerpse Roma, is Günther Neefs aanstaande zondag te gast in het VTM-programma ‘Tien om te Zien’. “Het was al even geleden, maar wel fijn dat ik met ‘Wervelwind’ de Supertip ben in de laatste aflevering van dit seizoen. De opnames zijn vlot en hartelijk verlopen. Ik kijk al uit naar het eindresultaat.” 

De nieuwe single ‘Wervelwind’ van Günther Neefs is  nu digitaal beschikbaar. 

Foto: bekendvlaanderen.be