VLAANDEREN MUZIEKLAND 2024 sluit de zomer af in Diest met bijzondere boodschap

Delen met je netwerk?

Vrijdag 30 augustus 2024 werd in Diest afscheid genomen van de zomer en van Vlaanderen Muziekland – al is dat laatste van korte duur. De tweede zomereditie sinds de revival was opnieuw een groot succes. De afgelopen maanden trok de muzikale caravaan doorheen acht grote en kleinere steden, en bracht met telkens een straffe line-up maar liefst 35.000 muziekliefhebbers op de been. Nog nagenietend van een spetterende zomer, kijkt de productie al vol goesting vooruit naar een nieuwe wintereditie. Op donderdag 14 november 2024 trekt Vlaanderen Muziekland richting Winterland Hasselt voor drie gezellige winteropnames.  

Afgelopen vrijdag, 30 augustus 2024, nam Vlaanderen Muziekland afscheid van het publiek en de zomer, en dat op toepasselijke wijze. De Grote Markt van Diest vormde het decor voor de laatste opnamedag van de zomereditie 2024, met een indrukwekkende line-up en een dolenthousiast publiek dat de sfeer naar ongekende hoogtes tilde. De markt stond afgeladen vol en bood de perfecte achtergrond voor dit voorlopig laatste feestje.

Acht grote en kleinere steden brachten zo’n 35.000 muziekliefhebbers op de been. Naast het kruim van de Vlaamse muziek, werden de bezoekers ook getrakteerd op unieke momenten. Zo kreeg Aalst in primeur het Pride-anthem ‘Love is Love’ van Jessy te horen en maakte Frozen-prinses Elsa (Vajèn van den Bosch) haar opwachting in Nieuwpoort.

De grootste verandering was zonder twijfel op te merken in het presentatieteam. Naast vaste waarden Katja Retsin en Sverre Denis, was ook gloednieuw Pickx+-gezicht – en sinds zaterdag kersvers Zomerhit-winnaar – Maksim Stojanac op de catwalk te vinden. 

Goed nieuws voor de liefhebber die geen volledig jaar kan wachten tot een nieuwe editie: ook dit jaar keert Vlaanderen Muziekland terug voor een gezellige en spetterende wintereditie. Op donderdag 14 november 2024 trekt de productie richting het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Eén dag voor de opening van populaire winterhappening Winterland Hasselt, dient de locatie als ideale setting voor de opname van drie wonderlijke en magische afleveringen.

“Muziek brengt de Vlaming samen. Dichtbij, op de marktpleinen van hun eigen stad met hun favoriete artiesten, dat is het succes van dit format. We kijken alvast uit naar onze muziekplannen voor de zomer van 2025,  want dat muziek een belangrijke plaats inneemt op de zender is met deze mooie aantallen alweer duidelijk geworden. Wij danken het publiek, de artiesten, de crew én onze drie toppers Katja, Sverre en Maksim om van elke aflevering weer een feest te maken.”
-Krijn Jonckheere, Head of Media bij Pickx

Foto: bekendvlaanderen.be